Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7990 için geri sayım başladı

AMD Radeon HD 7990 için geri sayım başladı
AMD en sonunda çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modeli için somut bir adım attı ve GDC 2013 etkinliği için düzenlenen toplantıda merakla beklenen kartını gösterdi. Hazırlık çalışmaları uzun süredir devam eden ancak çeşitli nedenlerle pazara giriş yapamayan Radeon HD 7990 için artık son dönemece giren AMD, ikinci çeyrek ile birlikte yeni ekran kartını pazara sunacak gibi görünüyor. PowerColor, VTX 3D ve Asus gibi firmalar çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modellerini daha önce pazara sunmuştu ancak AMD'nin referans tasarımı farklı bir kod adına sahip, ve çeşitli iyileştirmeler ile geleceği düşünülüyor.
New Zealand kod adını taşıyan mevcut Radeon HD 7990 modellerinden farklı olarak AMD'nin çözümü Malta kod adıyla anılıyor. Gelen bilgilere göre AMD, Tahiti XT2 grafik yongalarını, daha yüksek frekans seviyesinde güç tüketimini arttırmadan çalışacak şekilde yeniden optimize etmiş durumda. Şu an AMD tarafındaki en hızlı ekran kartı olan Asus'un Ares II modeli standart olarak 1050MHz, Boost özelliği devreye girdiğinde ise 1150MHz GPU hızında görev yaparken, AMD'nin yeni Radeon HD 7990 modelinin de standart olarak 1100MHz seviyesinde GPU hızında çalığacağı ifade ediliyor. Her biri 90mm çapında üç fanlı soğutucuya sahip olan referans tasarımlı Radeon HD 7990'da iki adet 8pin güç konnektörü bulunuyor yani bu demek oluyor ki kart yük altında 375 Watt güç çekebiliyor. 
AMD tarafından dünyanın en hızlı ekran kartı olarak lanse edilebileceği (Asus Ares II şu anda bu sıfatla tanıtılıyor) belirtilen yeni ekran kartı için üreticilerin farklı tasarım özelliklerine sahip modeller sunması da beklenebilir. Radeon HD 8000 serisi ekran kartlarını yılın son döneminde lanse etmeyi planlayan AMD, aradaki süre zarfında güncel ürün gamını farklı segmentlere yönelik yeni modellerle güncellemeyi planlıyor. Radeon HD 7790 modeliyle orta segmente taze kan aşılayan firma, Radeon HD 7990 modeliyle de Nvidia'nın GeForce GTX 690 ve GeForce GTX Titan ataklarına geç te olsa yanıt verme amacında. Performansı kadar fiyatının da yüksek olması beklenen Radeon HD 7990 için üreticilerin hazırladığı özel tasarımlı modeller muhtemelen Computex 2013 Fuarı'nda lanse edilecektir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1715 kez okundu.
23 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim