Anlık Bildirim

AMD Ryzen işlemciler hız kazanmaya devam ediyor

AMD söz verdiği gibi geliştiricilerle yakın ilişki içerisinde Ryzen'ı hızlandırmaya devam ediyor. Şimdi de Rise of Tomb Raider ve Pixologic ZBrush uygulamasında ciddi performans artışı sunuluyor.
AMD verdiği sözü tutmaya ve Ryzen işlemci ailesinin oyun performansını geliştirmeye devam ediyor. Zen mimarisinin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu, ancak bunu tam manasıyla açığa çıkartabilmek için geliştiricilerle işbirliği gerektiğini işaret eden AMD, şimdi de Rise of Tomb Raider oyununda ciddi bir kazanım sağlandığını duyurdu.
Kullanılan test sisteminin detayları;

- AMD Ryzen 1800X işlemci
- Asus Crosshair VI (BIOS 9943)
- 2x 8GB DDR4-3200MHz 14-14-14-36 DDR4 bellek
- GeForce GTX 1080 + 382.33 sürücüsü
- Windows 10 1607 
Öncelikle şunu eklemek isterim ki eğer yeni güncellemeyi denemek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey, Steam üzerinde Rise of Tomb Raider'ın ayarlarına girerek beta sekmesi altındaik 767.2 güncellemesini kurmak. Geliştirici firma Crystal Dynamics'in açıklamasına göre, yeni güncelleme oyunda daha iyi çoklu izlek desteği sağlıyor ve buna bağlı olarak farklı render görevlerini farklı izleklere daha etkili bir şekilde atayabiliyor.
Özellikle orta ve yüksek kalite ayarlarında ciddi kazanım sağlayan güncellemeyle, AMD'nin performans değerlendirmesine göre orta ayarda 3 kare/saniye, yüksek kalite ayarında ise neredeyse 10 kare/saniye civarında performans artışı oluyor. Açıkçası özellikle yüksek kalite ayarı için tek bir güncellemeyle böylesi bir ilerleme dikkat çekici.
Ryzen işlemci ailesi, çok çekirdek ve çok izlek kabiliyeti ile içerik üreticileri için de hayli iddialı bir platform. Grafik sanatçıları, video editörleri, mimarlar ve daha pek çok iş ve meslek kolunda Ryzen büyük potansiyele sahip. Bunun son örneğini Pixologic ZBrush uygulamasında görüdk. 4R8 güncellemesiyle ışık yerleştirme süresi %204 hızlanarak 22,5 milisaniye civarında, 11 milisaniyeye düşürüldü ki gerçekten önemli bir kazanım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7299 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, performans ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim