Anlık Bildirim

AMD Vega ile %50 pazar payı hedefliyor

AMD’nin CEO’su geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada hedeflerinin %50’lik pazar payına sahip olmak olduğunu vurguladı. Bununla birlikte firma Vega’dan oldukça umutlu.
AMD’nin 2014 yılından bu yana CEO görevini yürüten Lisa Su geçtiğimiz günlerde gerçekleşen konferansta yaptığı konuşmada grafik kartı pazarındaki paylarını %50’ye yükseltmeyi hedeflediklerini açıkladı.


2016 yılı AMD için Polaris 10 mimarisiyle birlikte oldukça umut verici geçti lakin son çeyrekte Nvidia’nın giriş segmenti için duyurduğu çözümler firmayı biraz zorladı. Görünen o ki AMD sene başındaki yakaladığı ivmeyi 2017 yılında yeniden kazanmaya kararlı.
Şu ana kadar Vega 10 mimarisine dair pek fazla bir bilgi elimize ulaşmış değil. Lakin tahminlere ve gelen bilgilere göre Vega mimarisiyle birlikte AMD’nin HBM 2 belleklere geçiş yapacak. Bununla birlikte AMD Polaris'le ilk kez deneyimlediği 14 nm sürecini Vega 10'la birlikte daha üst noktalara taşıyacaktır. Hesaplama kapasitesinin ise 12 Teraflops’a ulaşması beklenirken bellek bant genişliği ise 512 GB/s seviyesinde olacağı düşünülüyor. Belleklerin kapasitelerine dair henüz netleşmiş bir bilgi ise mevcut değil yine de 16 GB'lık bir miktarın tercih edileceği öngörülüyor. Öte yandan Vega 10’la birlikte AMD üst sınıf 4K ve VR deneyimi de vadediyor.

%50 pazar payı geçmişte de yakalanmıştı

%50 pazar payı akıllara hemen HD 5000 serisinin başarısını getirdi. Hatırlayacağınız üzere 2009 yılında AMD ilk 40 nm grafik yongasını HD 4770'i üretmişti. Takip eden yılda o zamana kadarki en verimli GPU’ları da üretmeyi başarmış, HD 5870 modeliyle ortalığı kasıp kavurmuştu. O yıl AMD %51.1’lik pazar payına ulaşmış fakat bunu daha sonra Nvidia’nın daha fazla güç tüketen ve daha yüksek maliyetle üretilen GTX 400 serisi çiplerine rağmen kaybetmişti. Durum şimdi daha da zor AMD için zira şu an firma Nvidia’nın zamanında sahip olduğu olumsuz koşullara sahip lakin satışları yüksek değil. Üstelik firmanın rakibinin GTX 1070, 1080 ve Titan X modellerine alternatifi bulunmuyor. Bu sebeple AMD Vega ile üst seviyeye de oynamayı planlıyor.
 
AMD Vega ile %50 pazar payı hedefliyor
Referans tasarım HD 5870

Öte yandan firmanın Polaris mimarisiyle birlikte uyguladığı yöntem de gayet başarılı oldu zira çoğu kullanıcının kullandığı kartlar giriş ve orta seviye kartlar. Bununla birlikte üst seviyeye de yönelmesi firmanın pazar payını biraz daha arttırabilir. Son olarak Vega 10 mimarisinin 2017’nin ilk yarısında duyurulacağını da ekleyelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5544 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd polaris ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim