Tayvanlı bilgisayar bileşenleri üreticisi ASUS’un çalışanları bu kez AMD’nin AGESA yazılımlarında gittiği değikliği değerlendirdi. Görünüşe göre AMD Ryzen modellerinin ilk zamanlarındaki agresif saat hızı politikasını terketmiş.
Uzun ömürlülük ön planda
ASUS çalışanına göre AMD ilk AGESA sürümlerinde tepe frekansı konusunda daha agresif bir tutum izlerken yeni sürümlerde yongaların uzun vadede stabilitesini koruma adına daha uyumlu bir strateji benimsemeye başlamış.Diğer taraftan ileride kullanıcılara daha özelleştirilebilir yapıda bir AGESA dağıtılacağının da müjdesini veren Reddit kullanıcısının aktardıkları işlemcisini daha zirvede kullanmak isteyenler adına güzel bir haber. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
https://www.guru3d.com/news-story/ryzen-3000-amd-deliberately-limited-boost-behavior-in-favor-of-longevitysays-asus-staff.html Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


"4.2 Ghz'in üstüne çıkamıyoruz" 'un adı olmuş kullanıcı dostuyuz