Anlık Bildirim

AMD çift GPU'lu Radeon HD 7990'u 849$ seviyesinden sunabilir

Yüksek performans segmenti için hazırladığı yeni nesil Radeon HD 7970 modelinin basın lansmanını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren ve 9 Ocak'ta satışa sunmaya hazırlanan AMD, ürün gamındaki en hızlı ekran kartı olacak Radeon HD 7990 için hazırlıklarını sürdürüyor. 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan DirectX 11.1 destekli Tahiti XT grafik yongasının çiftine sahip olacak yeni amiral gemisi, teknik özellikleri ile grafik dünyasının en komplike ekran kartlarından biri olacak gibi görünüyor. 
Çift GPU ile toplamda 8.5 milyardan fazla transistör içerecek ekran kartı 2x 384-bit bellek veri yolu desteğine, 2x 3GB GDDR5 bellek kapasitesine, 2x 2048 paralel işlem birimine ve 2x 128 doku ünitesine ve 2x 32 ROP birimine sahip olacak. Radeon HD 7970 ile aynı hızlarda mı çalışacağı yoksa güç tüketimini aşağı çekebilmek adına daha düşük hızlarda mı görev yapacağı henüz bilinmeyen ekran kartının, ZeroCore teknolojisi ile özellikle masaüstünde Radeon HD 6990'dan daha az güç tüketmesi bekleniyor.
Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere ilk çeyrekte, muhtemelen de Mart ayında pazara sunulması beklenen Radeon HD 7990'ın fiyatı ise Fudzilla'nın haberine göre 849$ seviyesinde olabilir ki Radeon HD 7970'in 549$ seviyesinden sunulduğu düşünülürse arada 300$ fiyat farkı olacak gibi görünüyor. Bu noktada Nvidia tarafı ise belirsizliğini koruyor. Kepler mimarisini temel alan ilk kartların ne zaman piyasaya gireceği ve çift GPU'lu modelin hangi dönemde lanse edileceği henüz bilinmiyor ancak endüstri içerisindeki bazı dedikodulara göre Nvidia'nın çift GPU'lu kartını sunması Mayıs-Haziran dönemini bulabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22469 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, fiyat ve radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim