Anlık Bildirim

AMD resmi olarak açıkladı; Bulldozer FX işlemcileri yaz sonuna ertelendi

AMD son günlerde konuşulan iddiaları doğruladı ve yıllardır büyük bir merakla beklenen Bulldozer FX işlemcilerinin ertelendiğini açıkladı. Daha önceki yol haritasına göre bu ay içerisinde lanse edilmesi planlanan yüksek performans sınıfı işlemci ailesi, Computex 2011'de yapılan resmi açıklamaya göre üçüncü çeyreğin sonlarına doğru lanse edilecek.

Net bir tarih verilmese de Ağustos-Eylül döneminde lanse edilmesi beklenen Bulldozer FX işlemcilerindeki gecikmenin temel nedeni olarak şu anki mevcut revizyonlarda performans sıkıntısının olması ve AMD'nin hedeflediği performans değerlerine ulaşabilmek için saat hızı arttırımına (mevcut revizyon 2.5GHz'e kadar çıkabiliyor) ihtiyaç duyması gösteriliyor.

32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve ikisi sekiz çekirdekli diğer ikisi ise dört ve altı çekirdekli olmak üzere ilk etapta dört farklı model ile pazara girmesi beklenen Bulldozer FX işlemcileri, Soket AM3+ formunda olup 9 serisi anakartlarda kullanılacaklar ve Intel'in ikinci nesil Core işlemci ailesine (Sandy Bridge platformu) karşı konumlandırılacaklar.

Bulldozer FX ailesindeki ertelemenin aksine L1ano kod adlı üst seviye Fusion işlemcilerinde sıkıntı bulunmuyor ve bu ay içerisinde lanse edilerek pazara sunulmarı bekleniyor.

Resmi: AMD'nin Bulldozer FX işlemcileri ertelendi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23463 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, erteleme ve amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim