Anlık Bildirim
 
AMD’nin Ryzen’le yaptığı geri dönüşün ardından gözler sıradaki Zen 2 mimarili işlemcilere çevrildi. Dün itibariyle sonlanan PAXWest oyun konferansında eski Tom’s Hardware editörü, şu anda ise AMD’de masaüstü işlemci satış sorumlusu Don Woligroski ile yapılan kısa röportajda bu konunun yanı sıra Ryzen işlemcilerinin piyasadaki durumu üzerinde de konuşuldu.

''Ryzen olabilecek en kötü durumdu''

Zen 2 mimarisi hakkında sorunun cevabına iddialı bir şekilde giriş yapan Don Woligroski Ryzen işlemcilerinin olabilecek en kötü senaryo olmasına karşın yine de güzel işler başardığını belirtti.
Zen 2 için IPC performansına yönelik bir açıklamada bulunmayan yetkili, mühendislerin şu an yeni mimarinin üzerinde hummalı bir çalışma yürüttüklerini, yeni yongaların çalışma frekanslarında bir artışın yaşanabileceğini ve bu artışın daha da etkili hale gelmesi için bazı mimarisel geliştirmelere gidildiğini aktardı.
Bununla birlikte 2017 yılının firma adına oldukça güzel geçtiğine de değinen pazarlama sorumlusu, rakiplerinin bu durum karşısında adeta uyandığını ve cevap vermeye başladığını belirtti. Öte yandan yaşanan bu olumlu gelişmelerin arkasının geleceğini ve piyasada uyguladıkları baskıyı sürdüreceklerinin altını çizen Don Woligroski 2018 yılının daha da iyi geçeceğinin haberini verdi.

''Artık üst segmentte de varız''

AMD’nin bu yıl yaptığı geri dönüşün ve pazar payındaki artışın nasıl bir duygu olduğu sorusuna ise Don Woligroski kelimelerle tarif edilemeyecek kadar güzel olduğu cevabını verdi. Bununla birlikte AMD’yi sevmesinin en iyi nedenlerinden birisi olarak insanlara fiyat segmentine göre daha fazlasını vadetmesini gösteren eski editör, firmanın şu ana dek bütçe dostu çözümlerle öne çıkarken özellikle de Ryzen Threadripper’la birlikte artık üst segmentte de kendini hissettirmeye başladığını ve üstelik bu sınıfta da fiyat/performans dengesini korumayı başardığını söyledi.

 

Ryzen'ın geleceği ve oyunlarda çok çekirdekli işlemci kullanımı


Oyun sektörünün çok çekirdekli işlemcilerle daha optimize çalışan oyunlar ortaya koymasıyla ilgili olaraksa insanların doğal olarak emeklerinin karşılığını alabilecekleri alanlarda çalıştığını ve bu durumla ilgili olarak AMD’nin çok çekirdek kullanımına geliştiricilerin dikkatini çekecek unsurlar sunmaya çalıştığını belirten firma yetkilisi önümüzdeki 5 yıl içerisinde pazarda önemli gelişmelerin görülebileceğini iddia etti.

Bu alandaki yapılanlara da değinilen röportajda AMD’nin halihazırdaki oyunlardan Ryzen yongalarıyla sorunlu çalışanları düzeltmeye çalıştığına yer verildi ki bu oyunlara örnek olarak Dota 2 ve Rise Of The Tomb Raider gösterildi.
AMD yetkilisi Zen 2 hakkında konuştu: Ryzen olabilecek en kötü senaryoydu
 
Gelecekle ilgili olaraksa çok çekirdekli işlemcilerin kullanımının yaygınlaşması için çok çekirdeğin avantajının nasıl kullanılacağını öğretecek olan mühendislerin oyun geliştiricilerine gönderildiği belirtilirken firmanın partnerlerinden Bethesda’nın bu konuda oldukça iyi olduğu aktarıldı.

Son olarak AMD’nin kendi API’leri olduğuna da değinen Don Woligroski, bunların kullanımının hemen olmasa da ilerleyen dönemlerde yaygınlaşacağını belirtti. İddialı bir düşünce olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde 64 çekirdeğin dahi kullanılabileceği görüşünü röportaj esnasında paylaşan yetkili bu durumun hepimizin faydasına olacağını da hatırlatmış. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14493 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, rise of the tomb raider ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim