Anlık Bildirim
 
AMD son sürücüsüyle çoğu zaman olduğu gibi yeni çıkan oyunlara yönelik optimizasyonlar sunmasının yanı sıra bu sefer sanal madencileri de unutmadı. Firmayı bu hamleye iten sebep olarak son dönemde duyurulan anakartlar gösteriliyor.



Performans kanadında Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.10.2, Destiny 2, Wolfenstein II: The New Colossus ve Assassin’s Creed: Origins’de performans artışları sunarken Windows 10’a geçtiğimiz günlerde gelen güncelleştirmeye de destek veriyor.

1440p'de %50 performans artışı

Firmanın iddiasına göre yeni sürücüyle RX Vega 56 ve RX 580 çözümleri 17.10.1 sürümlü yazılıma göre söz konusu üç oyunda oyun içi grafik ayarları bilinmemekle birlikte, 1080p-1440p çözünürlüklerde %43 ile %50 arasında bir performans artışı sunuyor. Özellikle de Vulkan destekli Wolfenstein II’de AMD-Machine Games ortak çalışması sonucunda Vega modellerine özel detaylar eklendiği de gelen diğer bilgiler arasında.

Bununla birlikte şu anda sadece RX 500, RX 400, R9 390, R9 380, R9 290, ve R9 285’te geçerli olan bir özellik de sürücünün getirdikleri arasında.Genel ayarlar menüsü altında konumlandırılan hesaplama iş yoğunluğu ve grafik iş yoğunluğu arasında geçiş yapabilmenizi sağlayan bir buton ile ihtiyacınıza göre sisteminizin odağını değiştirebiliyorsunuz.

12 karta kadar kuruluma destek geldi

Sürücünün belki de en dikkat çekici noktası olan detaya değinelim şimdi de isterseniz. Son dönemde bildiğiniz üzere anakart üreticileri anakartlarında oldukça yüksek sayılarda grafik kartı desteği sunarak sanal madencilere yönelik olumlu geliştirmelere gitmeye başlamışlardı.
Windows 10 altında çalışan sistemlerde, Polaris ve Vega mimarili kartlarda artık 12 adet karta kadar birlikte kullanım mümkün. Anlaşılan o ki firma 12 adet karta destek sunarak bu alanda bir hamle yapmak istemiş. Buna karşın çoğu madencinin özelleştirilmiş yazılımlara başvurduğu düşünüldüğünde AMD’nin bu çözümü sektörde kendisine ne kadar yer edinebilir burası tartışılır doğrusu.

Öte yandan bu hamle oyuncu kesimin tepkisini çekeceğe benziyor üstelik bu durum ilk de değil. ABD’li yarı iletken üreticisi daha önce de RX Vega 64’ün çıkışının hemen ardına denk gelen bir tarihte kartların kazma gücünü arttıran Blockchain Compute Beta sürücüsünü kullanıma sunmuştu. Sürücünün sanal madencilik camiasında etkisinin ne olacağı merak konusuyken ilerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3398 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd polaris ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim