Anlık Bildirim

AMD'nin 900MHz'de çalışan Radeon HD 7750 modeli görüntülendi

AMD yakın gelecekte ürün gamına orta segment odaklı yeni bir ekran kartı eklemeyi planlıyor. Radeon HD 7750'nin 900MHz'de çalışan özel bir versiyonu olan bu karta ilişkin bazı yeni detaylar ve görseller en sonunda ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre yeni model, genel görünüm itibariyle neredeyse Radeon HD 7770'in aynısı. Tek slot soğutucuya ve düşük profilli baskılı devre kartına sahip özel versiyonlara sahip olan orjinal Radeon HD 7750 modelinden farklı olarak 900MHz'de çalışan yeni çözüm, daha büyük bir profilde karşımıza çıkıyor. 
Radeon HD 7770 ile kıyaslandığında yeni modelde bazı farklılıklar olduğunu ve güç bölgesinde 3 fazlı tasarıma yer verildiğini görmekteyiz. Bellek tarafında bir fazlı güç ile desteklenen ekran kartı genel olarak değerlendirildiğinde Radeon HD 7770'in fiziksel anlamda daha az komponente sahip versiyonu olarak düşünülebilir. Peki daha yüksek çalışma frekansına sahip olan yeni versiyon, piyasadaki orjinal modele kıyasla ne derece performans farkı yaratabiliyor. Açıklanan bilgilere göre, oyununa göre %10-15 arası bir farktan söz edebiliriz. İlginç olan ise, bazı oyunlarda kartın Radeon HD 7770'den bile daha yüksek skorlara imza atabiliyor olması. Tabi bu kart orta segmentin maliyet odaklı çözümlerinden biri olduğu için Full HD çözünürlükte yüksek performans vermesi beklenmiyor. Ağırlıklı olarak 1680 x 1050 pikselde pek çok oyun için 25-30 kare/saniye civarında performans vereceği öngörüsü açıkçası çokta yanlış olmayacaktır.
AMD'nin yeni kartı ne zaman piyasaya sunacağı henüz bilinmese de Nvidia'nın piyasaya çıkacak yeni modelleriyle benzer dönemde, şirketin güncel ürün gamında bazı yenilikler yapması da beklenebilir. Tabi bu arada çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 için de meraklı bekleyiş sürüyor. Temmuz ayında çıkacağı düşünülen ekran kartı için erteleme yaşanırken, meraklı bekleyişin önünü kesecek somut bir tarih bilgisi de henüz AMD tarafından telaffuz  edilmiş değil.
AMD'nin 900MHz'de çalışan Radeon HD 7750 modeli görüntülendi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim