Anlık Bildirim

AMD’nin Raven Ridge mobil APU’ları benchmark testlerinde göründü

Notebook almak isteyen kullanıcıların heyacanla beklediği Raven Ridge APU’larına dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlerde iki APU modeline yer verildi.
AMD’nin mobil işlemci pazarında masaüstü segmentinde olduğu gibi taşları yerinden oynatması beklenen Raven Ridge APU’ları güçlü bir taşınabilir bilgisayar almak isteyen donanım tutkunları tarafından merakla beklenmekte. Son gelen haberlerde yer alan iki APU yeni yongalar hakkında bir fikir sahibi olmamız açısından önemli bir gelişme.

512 işlem birimli Radeon Vega 10 Mobile

CompuBench ve GFXBench veritabanına düşen Ryzen 7 2700U ve Ryzen 5 2500U adlandırmalarına sahip iki modelden Ryzen 7 2700U, Radeon Vega 10 Mobile adındaki 8 işlem ünitesi içerisinde 512 paralel işlemi birimi barından bir GPU ile birlikte geliyor.

 

704 işlem birimli Radeon Vega 8  Mobile

Ryzen 5 2500U ise Radeon Vega 8 Mobile çözümünü beraberinde getiriyor ve adlandırmaya bağlı donanımsal değişiklik konusunda alışılanın aksine 11 işlem ünitesi barındırıyor ki böylece işlem birimi sayısı 704’e yükseliyor. Bu sebeple buradaki bilgilerin kesin olmadığını ve yanlış olabileceği ihtimalini akılda bulundurmakta fayda var. Son olarak Raven Ridge APU'larının mobil versiyonlarının yıl sonu gibi, masaüstü yongalarının ise önümüzdeki yıl içerisinde piyasada olacağını belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim