Anlık Bildirim

Air Umbrella projesi şemsiye yerine hava kalkanı inşa ediyor

Air Umbrella projesi şemsiye yerine hava kalkanı inşa ediyor

Aslında icad ediliş amacı farklı olsa da günümüzde şemsiye hem yağışlardan korunmak hem de güneşten sakınmak için kullanılıyor. Şemsiye konusunda otomatik açılan sistemler haricinde devrim sayılabilecek bir gelişme yaşanmamıştı. Çinli bir girişim bu konuda ilginç bir sistem geliştirmiş. 

Air Umbrella adlı proje Kickstarter üzerinde beklediği bağış sınırını geçti ve ancak bir sonraki yıl itibariyle destekçilerine dağıtıma başlayacak. Sistem yağmur damlalarını bir hava kalkanı oluşturarak dağıtmayı planlıyor. 

Air Umbrella cihazında bir lityum-iyon batarya, hava akımını sağlayan motor ve hava giriş çıkış kanalları yer alıyor. Sistem çalıştığı anda tepe modülünün alt kısmından hava alınıyor ve üst kısmından bir kalkan oluşacak şekilde püskürtülüyor. Yabancı cisimlerin motora girmesi için bazı engellemeler de unutulmamış.

Şemsiye uzunluğuna göre 3 farklı versiyona sahip ve bataryası 15 veya 30 dakika kullanım süresi sunuyor. Ayrıca ağır yağış altında sızıntılar yaşanabiliyor. Bu bakımdan ani bastıran yağmur için ideal olan cihaz uzun süreli kullanım planlarında yerini klasik şemsiyeye bırakacaktır. Girişim halen geliştirme aşamasında ve cihazın daha iyi bir seviyeye gelmesi için uğraşıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1573 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kickstarter
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim