Anlık Bildirim

Akıllı Park projesi, Huawei işbirliği ile Ankara'da hayata geçiyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, parklarda yaşanan çocuk kaçırma, hırsızlık ve şüpheli paket gibi olayların önüne geçebilmek için Akıllı Park projesini başlatıyor. Gelişmenin detayları haberimizde.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve teknoloji devi Huwaei arasında imzalanan protokol sonrasında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Kurtoğlu, Belediye olarak vatandaşların can ve mal kaybının önüne geçerek yaşam kalitelerini arttırmak için böyle bir projeye imza attıklarını ifade etti.

Huawei ile işbirliği yapıldı

Başkentteki parklarda vakit geçiren vatandaşlarının güvenliğinin çok önemli olduğu belirten Kurtoğlu: "Bu nedenle projenin öncelikli teması güvenlik üzerine planlanmış olup, parklarda kurulacak akıllı sistemin, yine parkta görev yapan güvenlik güçleri ile entegre çalışarak, ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Akıllı Park projesi ile ilgili konuşan Huawei Türkiye Kurumsal İş Çözümleri Başkanı Robben Zeng, Huawei'nin global pazarda elde ettiği başarıyı, akıllı ve günvenli şehirler projelerinde de göstermeyi amaçladığını belirtti. Zeng'in konuyla ilgili açıklamaları ise şu şekilde: "Türkiye'yi akıllı ve güvenli şehirlerle buluşturmak için çalışıyoruz. Akıllı Park sistemi de bu anlamda bir başlangıç niteliğinde. Ankara Büyükşehir Belediyesine bu konudaki vizyoner çalışmaları ve destekleri için teşekkür ediyorum."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim