Anlık Bildirim

Alibaba'dan çok fonksiyonlu teslimat robotu: G Plus

Çinli teknoloji devi Alibaba, yüz tanıma ve yiyecekleri taze tutma yeeneğine sahip G Plus isimli bir teslimat robotu tanıttı Şirket robotu merkez ofisinde test etmeye başladı.

Alibaba'dan çok fonksiyonlu teslimat robotu: G Plus
 

Depo içinde ürünlerin taşınması ve yerleştirilmesi için robotlardan faydalanan e-ticaret devi Alibaba, ürünleri son kullanıcıya ulaştıracak yeni teslimat robotunu tanıttı. G Plus isimli robot şu sıralar Hangzhou şehrinde yer alan Alibaba merkez ofisinde test ediliyor. Bu yıl seri üretimine başlanacağı belirtilen G Plus, saatte 14.5 kilometre hızla hareket etmenin yanında müşterilerin memnuniyetini artıracak bir dizi yeteneğe sahip.


Uzun yolculuklara dayanıklı 

Boyutu itibariyle daha önce gördüğümüz teslimat robotlarından ayrılan G Plus'ın, farklı boyutlarda birden fazla paketi taşıyabildiği ve uzun yolculuklara karşı ekstra dayanıklı olduğu belirtiliyor. LIDAR sensörleriyle desteklenen yerleşik bir navigasyon sistemine sahip olan robot, üç boyutlu haritalar oluşturarak müşterilerin konumuna göre rotasını belirleyebiliyor. Çevresindeki insanlara ve araçlara çarpmamak için de sensörlerden faydalanan G Plus, kalabalık alanlarda 10 km/s hızıyla hareket edecek.


G Plus'ın doğrudan müşterileri ilgilendiren iki yeteneği daha bulunuyor. Yüz tanıma özelliğine sahip olan robot bu sayede paketin üçüncü kişilerin eline geçmesini engelleyip sadece siparişi veren kişiye teslim edebiliyor. Tabi müşteri paketi başka bir kişinin teslim almasını isterse yüz tanıma özelliğini kullanmadan sipariş anında kendisine verilen şifreyi kullanmayı tercih edebilecek. Öte yandan sıcak veya soğuk gıda siparişlerinde ürünlerin tazeliğini korumak için müşteriler, taşıma bölmesinin sıcaklığını kontrol edebilecek. Akıllı telefonlardaki uygulama üzerinden taşıma bölümünün sıcaklığı gören kullanıcılar yiyeceklerin durumuna göre bu sıcaklık değerinde değişiklik yapabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim