Anlık Bildirim

Amazon, uygulama mağazasına uygulama içi ödeme sistemini ekledi


Elde edilen gelir ve yapılan ciro açısından dikkat çekici boyutlara ulaşan mobil uygulama ekonomisinde ücretli uygulamalar kadar, uygulamaların içerisinde yapılan alışverişler de önemli bir gelir kapısı oluşturuyor. 

Uygulama mağazaları arasında kullanıcı başına en çok gelir elde eden ikinci mağaza olan Amazon Appstore da, iOS ve Android işletim sistemlerindeki gibi uygulama içi ödeme sistemini devreye soktuğunu duyurdu.

Bir süredir Android ve Kindle Fire uygulama mağazalarında pilot denemeler yapan Amazon, tek tıkla ödeme yöntemini kullanarak hızlı şekilde ödeme yapılmasını sağlıyor. Bu sayede büyük ilgi görüyor.

Uygulama içi ödeme özellikle ücretsiz olarak indirilen ancak eklentiler için para isteyen Freemium uygulamalarda faydalı olacak. Freemium uygulamalar mağazalarda en çok kazandıranların başında geliyor. Amazon da gelir portföyünü bu şekilde genişletmiş olacak.

Uygulama içi ödeme API'sini de yayınlayan Amazon, yapılan ödemelerden yüzde 30 pay alacak. Bu oran endüstri standardı olarak kabul ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim