Anlık Bildirim

Analiz : Bu yıl bilgisayar pazarı hayal kırıklığı yaratabilir

Geçen yılın sonlarına doğru bilgisayar pazarında biraz kıpırdanma olmuş ve bu yıl için özellikle Windows 10 ile birlikte pazarda yükselişin yeniden başlayacağı ümitleri yeşermişti. Ancak analizler daha derin bir krizin habercisi.
IDC tarafından yapılan analize göre bu yıl PC pazarının yüzde 4.9 civarında düşüş göstereceği öngörülüyor. Daha önce düşüş oranları yüzde 3.3 olarak tahmin edilmişti. Ancak yeni gelişmeler nedeniyle beklenti yükseltildi.
Bu yıl pazarda toplamda 293.1 milyon bilgisayar satışının yapılacağı öngörülüyor. Bunun 125.5 milyonu masaüstü bilgisayar, 167.5 milyonu ise taşınabilir bilgisayar olarak gerçekleşecek. Genelde pazarın lokomotifi olarak görülen gelişmekte olan ülkelerde de satışta düşüş yaşanıyor.
Gelir bakımından ise global PC pazarı geçen yıl 201 milyar dolara yaklaşmıştı. Ancak bu yıl rakamın yüzde 6.9 civarında düşeceği öngörülüyor. PC pazarında satışları frenleyen en önemli iki etken ürün birim fiyatlarının yükselmesi ve tablet modellerine olan ilginin azalmaya başlaması.
PC pazarındaki durgunluğun en geç 2018 yılında ortadan kalkacağı tahmin ediliyordu. Ancak yeni analizlerde ise 2019 yılı da durgun geçecek gibi görünüyor. 2019 yılında satılması beklenen toplam bilgisayar sayısı 291.4 milyon. Tahmini gelir ise 175 milyar dolar. Pazarda sadece taşınabilir sınıftaki bilgisayarların bir miktar artış göstereceği düşünülüyor. Beklenti ise yüzde 5.8 civarında.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2442 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pc market, pc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim