Anlık Bildirim

Analiz : Microsoft'un Android üreticilerinden elde ettiği gelir 1 milyar dolara yaklaştı

Analiz : Microsoft'un Android üreticilerinden elde ettiği gelir 1 milyar dolara yaklaştı

Android işletim sisteminde yer alan iki özellik nedeniyle Microsoft'un Android üreticilerin neredeyse tamamından lisans bedeli topladığı biliniyor. Android cihaz pazarı bir milyara doğru yaklaşınca artık Microsoft, Windows Phone ekosisteminden kazandığından daha fazla lisans gelirini Android ekosisteminden kazanıyor.
Bu iki patent Activesync adlı email verilerinin senkronizasyonuna imkan veren uygulama ile LCD ekranlarda görüntünün iyileştirilmesini sağlayan ClearType fonksiyonu ile alakalı. Bu nedenle Android ve Chrome OS cihaz üreticilerinin lisans bedeli ödemesini zorunlu hale geliyor.

Firmanın dün Güvenlik ve Değişim Komisyonu'na verdiği mali raporlarında Haziran ayı itibariyle sona eren 2013 mali yılında Windows Phone gelirlerinin 1.2 milyar dolar artış gösterdiği belirtilmiş. Raporun Windows Phone kısmında hem kendi işletim sistemi hem de Android ekosisteminde topladığı lisans gelirleri yer alıyor. Bu bakımdan 1.2 milyar dolarlık gelir artışı iki işletim sisteminden elde edilen toplam artışa işaret ediyor.

Microsoft'un ortakları 2013 mali yılında 26 milyon civarında Windows Phone cihazı satılşı gerçekleştirdi. Microsoft'un ortalama 15$ lisans bedeli istediği düşünüldüğünde yaklaşık 400 milyon dolarlık bir gelir ortaya çıkıyor. 1.2 milyar dolarlık gelir artışı ve toplam gelir hesaba katıldığında Android işletim sisteminden elde edilen lisans gelirinin 1 milyar dolar civarında olduğu düşünülüyor. 

Microsoft'un Android işletim sisteminin geliştirilmesine doğrudan bir katkısının olmadığı düşünüldüğünde neredeyse elini kaldırmadan 1 milyar dolarlık lisans gelirini hanesine yazdırdığı görülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1074 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim