Anlık Bildirim

Analiz : Tablet satışlarında Apple düşüşte Samsung çıkışta

Analiz : Tablet satışlarında Apple düşüşte Samsung çıkışta

Apple'ın bu yıl başından itibaren iPad satışlarında gerileme yaşamaya başlaması pazar payını da olumsuz etkiliyor. Yılın üçüncü çeyreğinde büyük bir pazar kaybı yaşadı. 

Yapılan analizlere göre 12.3 milyon iPad satışı yapan Apple üçüncü çeyrekte yüzde 12 pazar payı kaybına uğrayarak yüzde 22 bandına geriledi. Samsung bu çeyrekte satışları artırdı ancak 9.9 milyon adetlik sevkiyat yüzde 11 civarında büyüyen pazarın hızına yetişemeyince yüzde 5.6 pay kaybına neden oldu. 

Bu çeyrekte en dikkat çekici yükseliş ABD'li RCA firmasından geldi. Firma 2.6 milyon tablet satışı ile yüzde 194 artış yakaladı ve pazar payını yüzde 4.9'a yükseltti. İkinci en büyük yükseliş ise Lenovo'ya ait. Firma yüzde 30 artış yakalayarak 3 milyon tablet satışı ile yüzde 5.7 pazar payı elde etmeyi başardı. 

Okul öncesi dönemlerde yapılan indirimler sayesinde tablet satışlarının bu çeyrekte artış gösterdiği belirtiliyor. Toplam tablet satışı 53.8 milyon olarak gerçekleşti. 

Önümüzdeki çeyrek açısından ise Apple'ın iPad satışlarında büyük bir sıçrama yaşaması beklenmiyor. Ancak düşüşün biraz azalacağı tahmin ediliyor. Tatil dönemi olması hasebiyle pazarın da genel olarak artış göstermesi öngörülüyor.  


Kaynak:http://microsoft-news.com/idc-windows-based-2-in-1-devices-helped-asus-leapfrog-lenovo-in-worldwide-tablet-shipments/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
745 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Apple ve Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim