Anlık Bildirim

Android 10 Go, hafif işletim sistemini daha güvenli ve hızlı hâle getiriyor

Google'ın düşük donanımlı akıllı telefonlara yönelik işletim sistemi Android Go, yeni sürümüne kavuştu. Android 10 (Go Edition) cihazlara hızlı şifreleme ve yüksek performans getiriyor.
Google’ın düşük donanıma sahip akıllı telefonları hedef alan işletim sistemi Android Go, yeni sürümüne kavuştu. Android 10 Go adına sahip olan bu sistem, RAM kapasitesi 1,5GB’ın altındaki cihazları hedefliyor, yüksek güvenlik ve hız vadediyor.
Adiantum adı verilen şifreleme standardı, Google tarafından bu yılın ilk aylarında duyurulmuştu fakat ilk gerçek uygulamasını Android 10 Go ile gördü. Daha önceden açıklanana göre tipik bir Android AES şifrelemeyle kıyaslandığında, düşük donanımlı cihazlarda beş kat daha hızlı çalışılıyor. Bu sistem, özel donanım gerektirmiyor ve ucuz cihazların da şifrelenmiş verilerle, güvenle çalışabilmesini sağlıyor.
2018 yılından bu yana Google’ın verilerine göre 180 ülkede 500 üreticiden toplamda 1600’den fazla Android Go cihaz satışa sunuldu. Yeni giriş seviyesi akıllı telefonların yüzde 80’inde bulunan işletim sistemi, düşük fiyatlı cihazların performansında ciddi bir artış sağladığı için genel kullanıcı memnuniyeti yükseliyor.
Google’ın beklentilerine göre Android 10 (Go Edition) çalıştıran akıllı telefonlar, Sonbahar’ın sonlarına doğru piyasaya sürülecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim