Anlık Bildirim

Android 6.0 kullanımında büyük sıçrama

Android işletim sisteminin en son sürümü konumundaki Marshmallow, kendi çapında büyük sıçramalar yapsa da, halen ekosistemi etkileyecek kadar büyüyebilmiş değil.

Google’ın hizmetlerine erişimi temel alarak hazırladığı aylık Android kullanım oranları grafiği, geçen ay önemli değişimlere sahne oldu. Gerek yeni cihazlar gerekse güncellemeler, Android 6.0 sürümünü biraz daha yukarı çekmiş görünüyor.

Tabloya göre, Android 6.0 işletim sisteminin kullanım oranı yüzde 7.5 seviyesine çıkmış ve aradan geçen 8 ayın sonunda nihayet yüzde 5 barajını geçebilmiş. 1 ayda sürüm 3 puan artarken, oran bazında ise yüzde 100 olmuş.

Sürümün artması elbette diğer sürümlerden yiyerek gerçekleşiyor. Android 2.3.x Gingerbread sürümü 0.4 puan düşerek yüzde 2.2 olmuş. Android Jelly Bean sürümleri ise 1.2 puan kaybı ile yüzde 20.1 seviyesinde. Kitkat sürümü de yaklaşık 1 puan kayıpla yüzde 32.5 seviyesinde.

Android Lollipop sürümü ise ısrarla yerinde saymaya devam ediyor. Sürüm sadece 0.2 puan kaybetmiş ve 35.6 ile halen ekosistemin lideri durumunda. Kısa süre içerisinde Android N sürümünün kullanıma sunulması beklendiği için, Android 6.0 sürümünün yüzde 30 seviyelerine çıkması imkansız gibi görünüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5783 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android usage rates, android distribution ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim