Anlık Bildirim

Android işletim sistemi var ancak sadece cep telefonu

Çağrı gönderip almaktan başka herhangi bir işlevi olmayan bir cep telefonunda Android işletim sistemi nasıl bir etki yapar? NichePhone-S modeli işte böyle bir şey.

Japonya’da zaman zaman ilginç özelliklere veya kullanım şekillerine sahip mobil cihazlar piyasaya sürüldüğünü görüyoruz. Japonya’da tanıtılan NichePhone-S adındaki telefon kullanamadığı Android işletim sistemi ile dikkat çekiyor.

NichePhone-S neler sunuyor?

Bir kredi kartı büyüklüğünde olan NichePhone-S modeli 6.5mm kalınlığında ve 38gr ağırlığında. Tamamen tuşlu olan telefon OLED ekranında saat, tarih, arayan kişi, batarya durumu gibi bilgileri verebiliyor.

Telefonun dikkat çeken tarafı Android 4.2 işletim sisteminin modifiye edilmiş bir sürümünü kullanıyor olması. Herhangi bir uygulama desteği olmadığı için sürümün telefona hangi anlamda destek sağladığı bilinmiyor. Tamamen tuşlu olduğu için bir root sonrasında Android arayüzünün port edilmesi gibi bir imkan da bulunmuyor.

İki adet Cortex-A7 çekirdeği barındıran MediaTek MT6572A yonga seti üzerinde çalışan telefonda belirli bir bellek ve depolama kapasitesi de mevcut. Yani eski de olsa aslında bir akıllı telefon donanımından bahsediyoruz. 

50mAh kapasiteli batarya ile 72 saate kadar bekleme süresi sunan telefon için 88$ civarında bir fiyat etiketi belirlenmiş. Fiyat seviyesinde çok da şansının olmadığı görülen telefon 10 Kasım’da piyasaya çıkıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim