Anlık Bildirim

Android işletim sistemli Dell XPS 12 modeli benchmark skorlarında göründü

Android işletim sistemli Dell XPS 12 modeli benchmark skorlarında göründü

Android işletim sisteminin çok fazla görünmediği dizüstü bilgisayar pazarında son dönemde bir kıpırdanma yaşanıyor. Lenovo Yoga, HP Slatebook derken bu kez Dell'in de Android işletim sistemli bir dizüstü modeli hazırladığı ortaya çıktı.

GFXBench skorlarında gün yüzüne çıkan Dell XPS 12, normalde Windows 8 işletim sistemli ve dönebilir ekranlı bir melez dizüstü modeli ve bir süredir piyasada bulunuyor. Android işletim sistemli XPS 12 modelinde de aynı özellikler mevcut ve tahminler XPS 12 modelinin iki versiyon şeklinde hazırlandığı yönünde.

Yeni XPS 12 modelinde 12.6 inçlik Full HD ekran yer alırken, 1.7GHz saat hızında çalışan Intel Core i3-4010U işlemcisinden gücünü sağlıyor ve 4GB RAM ile sistem destekleniyor. 80GB depolama kapasitesine sahip olan model Android 4.4.2 KitKat sürümü üzerinde çalışıyor.

Android işletim sistemli XPS 12 modelinin piyasaya çıkma şansı bulup bulamayacağı net değil. Zira Google; Windows ve Android işletim sistemlerini birarada taşıyan melez cihazlara kapıyı kapatmıştı. Bu bakımdan Dell'in şimdilik üzerinde çalıştığı bir cihaz olduğu düşünülüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim