Anlık Bildirim

Apple 13 milyar euroluk vergi cezasını ödemeye hazırlanıyor

İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe; Apple'ın, Avrupa Komisyonu'nun verdiği 13 milyar euroluk vergi cezasını 2018'in ilk çeyreğinde ödemeye başlayacağını açıkladı.

Apple 13 milyar euroluk vergi cezasını ödemeye hazırlanıyor Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl Avrupa Komisyonu, İrlanda ile Apple arasındaki vergi anlaşmasının hukuka aykırı olduğunu ve Apple'ın bu anlaşma sayesinde milyarlarca euroluk vergiyi ödemekten kurtulduğunu belirtip Apple'a eksik vergi ödemeleri ile birlikte toplam 13 milyar euro tutarında vergi cezası vermişti. Bu cezayı Apple'dan tahsil etmesi gereken İrlanda hükümeti, parayı tahsil etmek için herhangi bir hamle yapmayınca Avrupa Komsiyonu, İrlanda hükümetinin, Avrupa Adalet Divanı'nda yargılanmasını istemişti. Bu kararın ardından vergi cezasını toplamak için harekete geçen hükümet yetkililerin cezanın yakın zamanda tahsil edilmesini bekliyor.


Gelecek Yıl Ödemeye Başlayacak 

Konuyla ilgili bugün Avrupa Komisyonu’nun Rekabetten Sorumlu Komiseri Margrethe Vestager ile görüşecek olan İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, Apple'ın 2018'in başında milyarlarca euroluk cezayı ödemeye başlayacağını açıkladı. Donohoe'nin açıklamalarına göre Apple'ın ödeyeceği miktarın tutulması için bir fon oluşturulacak ve İrlanda hükümeti fondan sorumlu bir yatırım yöneticisi ve memur atayacak. Fonla ilgilenecek olan bu iki görevlinin de önümüzdeki ay atanması ve Apple'ın ödemelere başlaması bekleniyor.


Tabi Apple ve İrlanda hükümeti cezanın tahsili konusunda anlaşmış gibi görünseler de hem Apple hem de İrlanda hükümeti söz konusu cezanın ödenmemesi için karara itiraz etti. İrlanda hükümeti, Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararın içişlerine müdahale niteliği taşıdığını dile getirirken Apple ise 13 milyar euronun çok fazla olduğu ve vergi hesabının yanlış yapıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. Bu itirazlar henüz sonuca bağlanmış durumda değil. Bu nedenle Apple'ın ödeyeceği miktar doğrudan Avrupa Komisyonu'na aktarılmayacak, ilk etapta güvenli fonda tutulacak. İtirazlar değerlendirilip kesin karar verildikten sonra ise para fondan alınıp Avrupa Komisyonu'na (ya da itirazın kabulü halinde Apple'a) aktarılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5099 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
irlanda, avrupa komisyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim