Anlık Bildirim

Apple A12X yonga seti, benchmark skorlarını alt üst ediyor

Yeni iPad Pro modellerine hayat veren Apple A12X Bionic yonga seti, profesyonel uygulamaların yoğunluğu da hesaba katılarak en iyi performansı sunacak şekilde tasarlanmış.

Her yeni nesilde çıtayı biraz daha yükselten Apple A serisi yonga setleri son olarak iPad Pro serisi üzerinde karşımıza çıktı. Apple A12X Bionic yonga seti en güçlü mobil işlemci ünvanını Apple A12 yonga setinden alırken masaüstüne de meydan okuyor.

Apple A12X Bionic skorları

Apple’ın iPad Pro modellerinde kullandığı yonga setleri daha geniş alan ve soğutma verimliliği sayesinde hem daha büyük hem de daha güçlü oluyor. Yani Apple bu noktada kendisini biraz daha rahat hissediyor. Ayrıca 7nm üretim sürecini de unutmamak gerekiyor.

Bu rahatlığı da zaten benchmark skorlarına yansıması ile görüyoruz. Apple A12X Bionic yonga setinin ilk Geekbench skorları önemli sıçramaları gösterirken yeni iPad Pro modellerindeki RAM miktarına da ışık tutuyor.

Hatırlanacağı üzere 7nm sürecinde geliştirilen Apple A12X yonga seti 4 adet performans odaklı özelleştirilmiş Vertex çekirdeği ve 4 adet verimlilik odaklı Tempest çekirdeğinden oluşuyor. Grafik tarafında ise 7 çekirdekli özelleştirilmiş bir birim yer alıyor.

Henüz detaylı incelemeler yayınlanmadığı için Apple A12X Bionic yonga setinde nasıl bir bellek yönetimi var ve grafik biriminin temel aldığı teknolojiler neler bilinmiyor ancak Apple A12 ile tasaırm anlamında fark olmadığı tahmin ediliyor.

Geekbench skorlarına baktığımızda ise tek çekirdekte 5000 puan, çok çekirdekte ise 18000 puan civarında elde edildiğini görüyoruz. Apple A12 yonga setine göre tek çekirdek performansı 300-400 puan artmış gibi ancak 8 çekirdekli olduğu için de çok çekirdekte muazzam bir fark ortaya çıkmış.

Rakip platformlara baktığımız zaman da Apple A12X Bionic yonga setinin kolay kolay erişilemeyecek bir seviyeye çıktığını görüyoruz. Muhtemel isimleri Snapdragon 8150 veya Exynos 9820 olacak yeni yonga setleri de iddialı ancak bu skorları yakalayabilmesi pek mümkün görünmüyor. Bazı kaynaklar ortalama bir dizüstü işlemcisinden daha iyi performans verdiğini düşünüyor. Zaten tam sürüm Photoshop gibi ağır uygulamalar düşünüldüğünde böyle bir performans gerekli oluyor.

Diğer taraftan testlerde yeni iPad Pro modellerinin RAM miktarları da görünüyor. 11 inçlik iPad Pro modelinde 4GB RAM yer alırken 12.9 inçlik iPad Pro modelinde de 6GB RAM yer alıyor. Böylece iPad ailesinde artık yeni çıta 6GB oluyor. Profesyoneller için bu RAM miktarları ihtiyacı karşılayacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14688 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad pro 11 ve apple a12x bionic
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim