Anlık Bildirim

Apple akıllı telefon pazarında gerilemeye devam ediyor

Apple akıllı telefon pazarında kan kaybetmeye devam ediyor. Yetkililer bu duruma bir çare bulamazsa Xiaomi ve Oppo da en iyiler listesinde Apple’ı geride bırakacak.

Apple artık çeyrek dönem mali tablolarda cihaz satış rakamlarını yayınlamıyor. Bu bakımdan pazar istatistiklerinde net sıralamalar bilinmiyor ancak kanal raporları üzerinden yapılan tahminler iç açıcı değil.

İlginç değişiklik

Normalde Huawei’nin yılın ikinci yarısında durumu biraz daha düzelteceği ve 210 milyon üzerinde akıllı telefon satacağı tahmin ediliyordu. Apple da böylece üçüncülüğe gerileyecekti ancak düşüş daha keskin olabilir.

IHS Markit yaptığı ikinci çeyrek pazar araştırmasında Samsung toplamda 75 milyon akıllı telefon satışı yaparak yüzde 6 civarında bir artış yakalamış. Huawei ise 58.7 milyon satış ile çeyrek bazda düşse de yıl bazında yüzde 8 artmış.

Pazarın üçüncüsü sürpriz bir şekilde Oppo olmuş. 36.2 milyon adet satan Oppo böylece Apple’ı da geride bırakmış. Aslında Canalys, Strategy Analytics ve Counterpoint tahminleri Oppo’yu 30 milyon satışla beşinci sırada gösteriyor ancak IHS Markit nasıl bir kanal araştırması yaptı tam bilinmiyor.

Burada zaten asıl konu Apple. Firma 35.3 milyon satış yaparak çeyrek bazda yüzde 19, yıl bazında da yüzde 15 düşüş yaşamış. Oppo devreden çıksa bile Apple pazarda ancak üçüncü olabiliyor ve Xiaomi de zorlamaya başlamış gibi.

Raporda pazarın genelinde bir düşüş görülüyor. Samsung ve Huawei dışında hemen tüm üreticiler yıl bazında düşüş yaşamış. Motorola ve LG’nin de geçen çeyreğe göre bir miktar artış yaşadığı dikkat çekiyor.

Üçüncü çeyrek için ise belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Huawei ve Apple arasında bir çekişme görülebilir ancak bu Huawei’nin ticaret yasaklarından nasıl etkilendiğiyle ilgili bir durum olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9677 kez okundu.
41 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ihs markit
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim