Anlık Bildirim

Apple, engelli bireyler için yeni emoji önerileri sundu

Apple, dünyadaki engelli bireylere dikkat çekmek için Evrensel Kod Konsorsiyumu'na 13 yeni emoji önerisinde bulundu. Teknoloji devinin sunduğu yeni emojiler ve konunun detayları haberimizde.
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, engelli bireyler için tasarladığı 13 yeni emojiyi Evrensel Kod Konsorsiyumu'na (Unicode Consortium) gönderdi. Apple'ın, engelli bireylerin sanal ortamda daha iyi temsil edilmelerini sağlayacağını düşündüğü emojiler arasında rehber köpek, işitme cihazı, manuel ve otomatik tekerlekli sandalye, protez kol ve bacak, bastonla yürüyen engelli insan gibi emojiler yer alıyor.

Emojiler kabul görürse Apple daha fazlasını tasarlayacak

Erkek ve kadın seçeneklerinin yanı sıra, farklı cilt tonlarının da yer alması sonucu paketteki emoji sayısı 45'e çıkıyor. Apple bunların sadece başlangıç olduğunu kabul görmesi durumunda ise çok daha çeşitli emojilerin tasaralanacağını belirtiyor.
Tasarlanan bu emojiler Evrensel Kod Konsorsiyumu tarafından kabul görürse, tüm yazılım platformlarında yer alacak. Apple'ın, engelli bireyler için tasarladığı bu emoji paketini, Amerikan Ulusal Körler Federasyonu, Cerebral Palsy Vakfı ve Ulusal Sağırlar Derneği gibi kuruluşlara danışarak yaptığını da belirtmeden geçmeyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim