Anlık Bildirim

Apple, iOS 7 ile birlikte oyun kontrolcüsü standartlarını da belirliyor

Apple, iOS 7 ile birlikte oyun kontrolcüsü standartlarını da belirliyor
Arayüz konusunda radikal değişiklikleri beraberinde getiren iOS 7'nin sahip olduğu yenilikler arasında standartlaşmış oyun kontrolcüsü desteği de yer alıyor. Varlığını ilk olarak WWDC'de öğrendiğimiz bu destek sayesinde, iOS cephesinde yeni kontrolcüler ve bu kontrolcülerle uyumlu daha çok oyun görmemiz oldukça muhtemel.

iOS 7'nin yazılım geliştirme araçsetine yerleşik olarak gelen destekle birlikte, iOS için kontrolcü üreten geliştiricilerin ek yazılımlardan kurtulmaları sağlanırken; oyun geliştiricilerinin de uyabilecekleri belli bir standart sunulmuş oluyor. Ayrıca, gelen haberler Apple'ın geliştiricilere kontrolcü desteği için özel bir arayüz sunabileceği yönünde.
Bu arada şirketin geliştiriciler için yayınlamış olduğu kılavuzda resmettiği iki farklı kontrolcü yer alıyor. Bu kontrolcü tasarımlarından ilki ekranı çevreleyerek bir el konsolunu andırırken ikincisi ise, sıklıkla rastladığımız Bluetooth kontrolcülere benziyor. Muhtemelen üreticilerin yeni ürünleri de yukarıdaki kontrolcülere benzer bir çizgide karşımıza çıkabilir.

iOS'un sahip olduğu oyun potansiyelini kontrolcülerle belli bir standartla destekleyerek oyun deneyimini bir üst kademeye taşımayı planlayan Apple'ın bu konuda ne kadar başarılı olacağını iOS 7'nin gelmesiyle birlikte göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim