Anlık Bildirim

Apple kendi GPU tasarımı üzerinde çalışıyor

Kullandığı hemen her donanımın farklı, yenilikçi ve pazardaki diğer tüm çözümlerden daha iyi olmasını amaç edinen Apple, kendi CPU tasarımından sonra şimdiyse kendi GPU tasarımını kullanmaya hazırlanıyor. iPhone ve iPod Touch gibi cihazlarında uzun yıllar Samsung tasarımı işlemci kullanan ancak iPad ile birlikte A4 adını verdiği ilk işlemcisini, iPad 2'de ise A5 adını verdiği çift çekirdekli işlemcisini kullanmaya başlayan Apple'ın, GPU tarafındaki ise tercihi hissedarları arasında olduğu Imagination firmasının PowerVR çözümlerinden yana idi.
A5 işlemcisinde çok çekirdekli PowerVRSGX 544MP tasarımına yer veren Apple'ın, kapalı kapılar ardında yeni GPU tasarımının çok sayıda versiyonuna sahip olduğu ifade ediliyor. Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz yıllarda özellikle AMD tarafından mühendis/yönetimi transfer etmiş ve şirketin yeni isimleri hangi alanda kullanacağı merak edilir olmuştu. OpenCL teknolojisine büyük önem veren ve gelecek GPGPU odaklı çalışmalarını hızlandırması düşünülen Apple'ın, GPU üretimini TSMC'ye vermesi bekleniyor.
Akıllı telefonlardan tabletlere, ev eğlence sistemlerinden (Apple TV gibi) belki de oyun konsollarına kadar farklı alanlarda kullanılabilecek esnek bir GPU mimarisi yaratmak istediği konuşulan Apple'ın masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarında ise yakın gelecek için ciddi bir değişiklikte bulunması ve kendi geliştirdiği GPU tasarımını kullanması ise beklenmiyor. Yeni GPU tasarımının kullanılabileceği ilk işlemcinin A6 olması beklenirken, tüm gelişmelerin şu an için iddiadan ibaret olduğunu ve Apple cephesinden yapılmış resmi herhangi bir açıklama olmadığını da not düşelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23045 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gpu, İşlemci ve
6 etiket daha a6 yongada sistem Apple cpu soc a5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim