Anlık Bildirim

Apple nihayet Endonezya'da telefon satış izni aldı, ama bakın nasıl ?

250 milyondan fazla nüfusuyla teknoloji devlerinin iştahını kabartan Endonezya, yabancı firmaların ürün satışını bazı koşullara bağlıyor. Uzun uğraşları sonucunda Apple da iPhone satışına başlıyor.
Endonezya teknoloji firmaları için iştah kabartan ülkelerden. 250 milyonun üzerindeki nüfusun büyük oranda genç dolayısıyla da teknoloji ilgisinin yüksek olması, pazar potansiyelini değerli kılıyor. Bu doğrultuda uzun süredir Endonezya'ya adım atmaya çalışan Apple, hükümetin istediği sözleri vererek yeşil ışık almaya başardı.
2017'de devreye girecek telekomünikasyon düzenlemesine göre, 450$ ve üzeri fiyata sahip cihazların satışı için ilgili firmanın bazı kriterleri karşılaması gerekiyor. Nedir bunlar derseniz eğer cihazların yazılım, donanım veya arge olarak en az %30 yerlilik taşımasını şart koşuyor Endonezya devleti. Bu doğrultuda Apple, kademeli olarak 44 milyon dolarlık ar-ge yatırımı yapacağını taahhüt ederken, ilk adım seneye açılacak IOS yazılım merkezi olacak.
Aslına bakılırsa Apple'ın ülkeyle ilişkileri yeni değil. Şirket sevkiyat sorunları nedeniyle 2011 yılında ülkedeki online mağazasını kapatmak zorunda kalmış, açmayı planladığı ilk fiziksel mağazayla birlikte online için de yeniden başvuru yapmıştı. %26 pazar payı ile Samsung'un lider, %19 pazar payı ile Oppo'nun ikinci olduğu Endonezya'da, her iki firmanın da fabrikası bulunuyor. Ne dersiniz ülkemiz de buna benzer bir uygulama yapmalı mı, yani yıllık milyonlarca cihazın satıldığı milyarlarca dolarlık ülkemiz pazarını açarken, ar-ge yatırım zorunluluğu getirmeli mi görüşlerinizi paylaşın lütfen.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19673 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 7 plus ve
4 etiket daha endonezya yasal kanun Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim