Anlık Bildirim

Apple suya dayanıklı Mac klavyesi geliştiriyor

Apple yakında Mac'ler için üzerine içecek dökülse bile kolay kolay bozulmayacak bir klavye çıkarabilir. Şirketin suya dayanıklı klavye üzerinde çalıştığını gösteren bir patent ortaya çıktı.
Neredeyse hepimiz bilgisayarımızın etrafında su, çay, kahve veya meşrubat gibi içecekleri bulundurma eğilimindeyiz. Bunda bir acayiplik yok ancak bu içeceklerin yanlışlıkla klavyeye dökülme tehlikesi var. Çoğu klavye su geçirmez olarak tasarlanmadığı için bu durum zarar görmelerine neden olabilir.
Klavyeler genellikle ucuzdur ve kolayca değiştirilebilir ancak Apple'ın Mac klavyeleri için aynı şeyi söyleyemeyiz. Zira değiştirmek oldukça pahalıya mal olabilir. Yayınlanan yeni bir patent başvurusuna bakılırsa Apple klavyelerini suya dayanıklı hale getirmek için çalışıyor. Patentin açıklama bölümünde klavyedeki tuşların arasına sıvı ve kırıntıların girmesini önleyecek bir tasarımdan bahsedildiğini görüyoruz.

Apple'ın çok sayıda patenti var

Şu an için Apple'ın bu patenti gerçeğe dönüştüreceğine dair bir garanti yok. Cupertino merkezli teknoloji devi bugüne kadar ABD Patent ve Marka Ofisi'ne birçok patent başvurusunda bulundu. Çoğu da belki hiç gün ışığı görmeyecek cihazlar için. Dolayısı ile bunlardan hangilerinin gerçek bir üründe kullanılacağını bilmek imkansız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim