Anlık Bildirim

Apple ve Medya İlişkileri: "Bükersen ambargoyu yersin"

Son dönemlerin en çok konuşulan akıllı telefonu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hem yenilenen tasarımı hem de yüksek fiyat etiketiyle gündeme otururken, geçtiğimiz hafta iPhone 6 Plus modelinin bükülme soru
Apple ve Medya İlişkileri: 'Bükersen ambargoyu yer
Son dönemlerin en çok konuşulan akıllı telefonu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hem yenilenen tasarımı hem de yüksek fiyat etiketiyle gündeme otururken, geçtiğimiz hafta iPhone 6 Plus modelinin bükülme sorunuyla başka bir boyuta taşındı. Bu konu sonrasında Apple'ın tavrı merak edilirken, bükülme sorununun üstüne giden Almanya merkezli Computer Bild dergisi Apple'dan ambargo yedi.
Teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran ve özellikle Apple'ı ciddi anlamda strese sokan bükülme sorunu, Apple kadar bu konu üzerine yoğunlaşan mecraları da zora sokacak gibi görünüyor zira Almanya'nın en büyük yayınlarından biri olan Computer Bild'ın yaşadıkları çok uzun süre tartışılacak gibi görünüyor
Computer Bild, bükülme sorununun doğruluğunu kendileri de test etti ve YouTube üzerinden yayınladıkları video ile iPhone 6 Plus'ın çok kolay bir şekilde büküldüğünü takipçilerine gösterdi. Bunun üzerine ise Apple, yayıncı firmaya test ürünlerinin akışının kesildiğini ve buna ek olarak resmi Apple etkinliklerine katılım hakkını kestiğini bildirdi.
Bu durum üzerine Computer Bild dergisinin yayın yönetmeni Axel Telzerow, Tim Cook'a attığı e-posta ile tepkisini ve bu vetonun tavırlarını değiştirmeyeceğini anlattı.
Apple'ın nasıl bir medya istediğini daha iyi anlamak isteyenler, Apple'ı çok yakından takip eden Mark Gurman'ın detaylı Apple ve Medya İlişkileri yazı dizisini okuyabilir. İlk iPhone'dan bu yana kimler Apple etkinliklerine davet edilmiş gibi pek çok detaya buradan ulaşılabilir.
Apple'a yollanan mektubun Türkçe Metni
 Sevgili Tim Cook

Teknoloji bağımlısı her insan gibi, biz de yeni iPhone'u büyük bir hevesle bekledik. Telekom bölümümüzün direktörü bu büyük etkinliğin davetiyesini gösterip "işte bu!" diye haykırırken rahatlama hissi duyduk. Okuyucularımıza uzun zamandır üzerinde çalıştığınız yeni cihazınız hakkında bütün detayları vermek için uçuşumuzu gerçekleştirip Kaliforniya'ya geldik.

iPhone 6 Plus modeli pazara girer girmez, olası bir sorun hakkında bilgiler almaya başladık. Gelen bilgilere göre, kasa zayıftı ve en kötü tabirle "bükülebiliyor"du. İncelemelerimizin kalitesi adına bu durumu yorumsuz bırakamazdık. Yeni ürünler için, ön yargı olmaksızın yeterli testleri yapmak okuyucularımız için borcumuzdur.

Sonrasında ise bunun gerçek bir sorun mu yoksa aldatmaca mı olduğunu anlamak için bir adet iPhone 6 Plus satın aldık. Test son derece basitti ve kolaylıkla bunu görüntüleyebildik. Amacımız ise olanların doğruluğunu kanıtlamaktı.

Dürüst olmak gerekirse, cihazı bükmenin bu kadar kolay olduğunu görmek bizi şoke etti. Tabi bu videoyu izleyen 200000'den fazla izleyicimizi de. Sizin ve işarkadaşlarınızın da şok olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu da muhtemelen Alman işarkadaşlarınızdan birinden aldığımız haberin sebebiydi. Kısa bir konuşma oldu ve üzgündü. "Şu andan itibaren, Apple'dan test amaçlı hiç bir ürün alamayacağınız gibi Apple'ın etkinliklerine de davet edilmeyeceksiniz" dedi.

Sevgili Tim Cook, müşterilerinize ürünlerinizle ilgili detaylı testler yapan medya yayınlarına karşı şirketiniz bu şekilde mi tavır koyuyor? Apple'ın sevgisini ve ilgisini geri çekmiş olmasının bizim üstümüzde caydırıcı bir etkisi olacağını gerçekten düşündünüz mü? Neyseki, Apple'ın bize sağlayacağı ürünlere bel bağlamıyoruz. Neyseki, çok sayıda okuyucumuz bağımsızlığımızı sürdürebilmemiz için dergimize para vermeye gönüllü durumda. Biz kendi cihazlarımızı satın alıp testlerimizi yapabiliyoruz. Öyle ki, cihazların üreticileri dahi Computer Bild'in tarafsız yaklaşımından korkuyor gibi görünüyor.

Apple'ın tepkisinden dolayı korkutulmuş olsak dahi, prensiplerimizden ödün vermeyiz. Alman medyası çerçevesinde yüksek popüleritesi olan ve manipüle edilemez testlerimize devam edeceğiz. Birinde kasa anlamında zayıflık olsa da yeni nesil iPhone modelleriniz için sizleri tebrik ediyoruz fakat firmanızın saygı konusundaki eksikliğinden dolayı derin bir üzüntü içindeyiz.

Saygılarımla

Axel Telzerow

Computer Bild Yayın Yönetmeni
Son olarak  buraya tıklayarak Computer Bild'in Apple'a yazdığı mektuba ulaşabilirsiniz.
Computer Bild ile Apple'ı karşı karşıya getiren iPhone 6 Plus bükülme testi.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1335 kez okundu.
112 kişi, toplam 123 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple ve iPhone 6 Plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim