Anlık Bildirim

Son dönemde yapay zekanın kullanıcıya sunulan hizmetlerdeki önemi giderek artmaya başladı. Örneğin Google’ın hizmetlerinde yapay zeka büyük önem taşıyor ve firma bunun için özel bir işlemci de tasarlamıştı. Apple da aynı yoldan ilerliyor.

Yardımcı işlemci gibi

Sektörden gelen bilgilere göre firma, Apple Neural Engine adında özel bir yonga geliştiriyor. Gelecek yıllardaki iOS cihazlarında makine öğrenme dilini daha yoğun kullanmayı düşünen firma, bunu genel sisteme yük bindirerek değil özel bir yongaya atayarak yapmayı uygun görmüş.

Apple özel yongası sayesinde yüz tanıma veya ses algılama gibi zeka gerektiren tüm fonksiyonları ayırmayı ve daha hızlı bir şekilde yerine getirmeyi planlıyor. Hali hazırdaki sensörlerden gelen bilgileri toplayan M serisi yardımcı işlemciler gibi yapay zeka yongası da bir yardımcı işlemci olarak çalışacak.

Diğer taraftan yapay zeka teknolojilerini iyi kullanan firmalar farklı ürünlere entegre ederek tüketici ilgisi çekmeye başladı. Örneğin Amazon Alexa yapay zeka asistanı firmanın Echo akıllı hoparlörlerinde yer alıyor ve üçüncü taraf firmalara da lisanslanıyor. Samsung ise bilindiği üzere Siri’nin eski geliştiricisinin kurduğu VIV yapay zeka girişimini satın almıştı. Firmanın Bixby asistanını çok daha ileriye taşıması ve kendi akıllı hoparlörlerinde kullanması bekleniyor.

Apple'ın Siri tabanlı bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı iddiaları akla geldiğinde yapay zeka işlemcisi daha bir önem kazanıyor. Belki de yeni yonga ilk olarak bu akıllı hoparlör üzerinde kendisini gösterebilir ancak iOS cihazlarında ve hatta Mac bilgisayarlarında da bu yonganın kullanıldığını görebiliriz. Şimdilik yeni yonganın hangi cihazlarda boy göstereceği bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim