Anlık Bildirim

Geçtiğimiz mayıs ayında; 180 saatlik bir eğitim programı, ders planları, alıştırmalar ve kılavuzla birlikte ücretsiz bir uygulama geliştirme programı başlatan Apple, eğitim kurumlarında da uygulama geliştirme ve kodlamaya yönelik yeni çalışmaların yapılması için önemli bir adım attı. Apple tarafından yapılan duyuruya göre şirket, ABD'de 30'u aşkın yüksekokulda önümüzdeki eğitim yılından itibaren uygulanacak olan yeni bir program başlatıyor. 


 

Apple mühendisleri ve eğitimciler tarafından hazırlanan Swift ile Uygulama Geliştirme isimli eğitim programı ile programlama konusunda herhangi bir tecrübesi olmayan öğrenciler, açık kaynak kodlu bir programlama dili olan Swift ile kendi uygulamalarını geliştirmeyi öğrenecek. Sonbahar aylarında ilk olarak ülkenin en büyük eğitim kurumlarından olan Austin Community College District(ACC)'in müfredatına eklenecek olan eğitim programı ile ACC'deki 74.000 öğrenciye programlama dersi verilecek. Tabi bu yeni eğitim programının temel amacı hızla büyüyen uygulama sektöründe öğrencilerin aktif bir şekilde rol almasını ve kendilerine yeni iş imkanları yaratmasını sağlamak. 


İş Olanakları Sunacak 

Apple basın duyurusunda geçtiğimiz yıl ABD'deki yazılım geliştiricilerinin 5 milyar dolarlık gelir elde ettiğine değinirken şirketin CEO'su Tim Cook da "Apple'ın uygulama ekosisteminin küresel bir ekonomiye nasıl dönüştüğünü ve milyonlarca işi desteklediğini gördük. Herkese karşı aynı şekilde fırsat eşitliği sunduğumuzu düşünüyoruz." diyerek yüksekokulların bu yeni eğitim programındaki önemine dikkat çekti. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Austin Belediye Başkanı Steve Adler de Apple'ın şehri daha yaşanılabilir kılmak için aralarına katılmalarından mutluluk duyduğunu dile getirirken şirketin, şehirde yeni iş alanları yaratabileceğinin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim