Anlık Bildirim

Apple’dan ısınmayı önleyen kılıf patenti

Gelecekte iPhone modellerinde ısınmadan rahatsız olanlar özel bir kılıf çözümü ile bu sorunu giderebilecekler. Apple şimdiden patent başvurusunu yapmış durumda.

Son dönemde akıllı telefonlarda yaşanan ısınmalar veya patlamalar gündemi bir hayli meşgul ediyor. Öyle ki, artık telefonunda bir ısınma olduğunu hisseden kullanıcı patlayabilir endişesiyle teknik destek bulmaya çalışıyor ve deneyimli kişilere başvurmayı düşünüyor. Üreticilerin de bu yönde önemli çalışmaları mevcut.

Harici bir çözüm

Bugüne kadar üreticilerin kasa içerisinde ısınmaya karşı bir takım çözümler geliştirdiğini görmüştük. Apple ise dışarıdan müdahale etmeyi tercih etmiş. Firmanın başvurusunu yaptığı patent, iPhone modellerinde ısınmayı önlemeyi amaçlıyor.

Apple çözümü üç katmanlı bir telefon kılıfı. İlk katman telefonun ısınan bileşenleri ile arka kapak üzerinden etkileşim kuracak şekilde tasarlanmış. Katmanda gerektiği anda katıdan sıvıya dönüşecek termal iletken maddeler yer alıyor. Böylece ısıyı emiyor ve etkili bir soğutma sağlıyor. Kılıfın en önemli katmanı bu. Diğer katmanlar ise telefonu koruma amacını taşıyor.

Apple’ın onuncu yıla özel olarak üst düzey bir iPhone modeli hazırladığı biliniyor. Yüksek hızlarda bir işlemci, kablosuz şarj teknolojisi, 5.8 inçlik OLED ekran, daha büyük batarya gibi özellikler elbette ısınmaya sebep olacaktır. Apple yeni kılıf teknolojisi ile kullanıcıların herhangi bir sıcaklık hissi yaşamalarını önlemek istiyor olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6148 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple smart case
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim