Anlık Bildirim

Apple ve Google mobil dünyada birbirine rakip iki büyük teknoloji devi. Her ikisinin kendisine ait bir mobil ekosistemi var ve uygulama mağazaları sürekli büyüyor. Ne var ki Google’ın Apple’a karşı önemli bir bağımlılığı var.

Arama çok önemli

Toplamda 1.5 milyar cihaza yaklaşan iOS ekosistemi Google için çok önemli bir pazara dönüştü. Bu ekosistemde varsayılan arama motoru olmak reklam gelirleri açısından hayati önem taşıyor. Bu bakımdan Apple’ı elde tutmak şart.

Gelen bilgilere göre Google bu yıl iOS cihazlarında varsayılan arama motoru olabilmek için Apple’a 3 milyar dolar ödeme yaptı. 2014-2015 yıllarında aynı konu için Google’ın 1 milyar dolar dolar ödediği hatırlanırsa piyasaya epey kızışmış demektir.

Google rakip ekosistemden epey gelir elde ediyor. Google’ın mobil arama gelirlerinin yüzde 50’si iOS ekosisteminden geliyor. Bu bakımdan Google kaz gelecek yerden tavuk esirgememiş oluyor.

Bu konu Apple için de sıcak para demek. Taş atıp kolu yorulmadan 3 milyar doları kasasına indirmiş oluyor. Bu yıl Apple’ın toplam faaliyet karının yüzde 5’i Google’dan gelmiş olacak. Son iki yıllık faaliyet karı büyümesinin yüzde 25’i de yine Google’dan geliyor.

Apple geçmiş yıllarda iOS cihazlarına yerleşik olarak gelen YouTube, Google Maps gibi Google uygulamalarını kaldırmıştı. Ne var ki Google arama motorundan vazgeçmek kolay değil. Henüz iyi bir alternatifi olmadığı için Apple da yer vermeye devam ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim