Anlık Bildirim

Araştırma : Mobil reklam gelirleri bu yıl 11.4 milyar dolar olacak


İnsanların mobil cihazlarından internete daha sık bağlanması ve daha çok zaman geçirmesi, mobil reklamcılık ağlarının da patlama yapmasına neden oluyor. Dünyada yaklaşık 200 mobil reklam ağı olduğu tahmin edilirken, bu yıl gelir pastası da bir hayli büyük olacak. 

Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre bu yıl mobil reklamcılık gelirlerinin 11.4 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl bu rakam 9.6 milyar dolar olarak ölçülmüştü. 

Mobil reklamcılık alanında en çok gelir getiren kısım uygulama içi reklamlar. Özellikle ücretsiz olanlarda yoğun bir şekilde kullanılan bu yöntem arama sonuçlarından reklam gösterimini de geride bırakmış durumda. 

2016 yılında ise iki katlık bir artışla mobil reklamcılık pastasının 24.5 milyar dolar olması bekleniyor. Gelir dağılımında mobil cihaz ve internet bağlantısı imkanları hızla artan Asya Pasifik başı çekiyor. 4.3 milyar dolar olan gelir 2016 yılında 9.4 milyar dolar yaklaşık gelire ulaşacak. Kuzey Amerika bölgesi ise 3.1 milyar dolar gelire sahipken, 2016 yılında 8.8 milyar dolar olacak. 

Artışta en önemli etken, akıllı telefonlar ve akıllı telefon özelliklerine sahip standart işletim sistemli telefonlar. Ancak yapılan araştırmalar akıllı telefon kullanıcılarının beşte birinin cihazlarını sadece ses ve metin iletişimi için kullandığını belirtiyor. Ayrıca mobil cihaz satışları hızla artan bir eğilime sahip. Bu bakımdan pazarın büyümeye oldukça yatkın olduğu ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim