Anlık Bildirim

WhatsApp, profil resimlerinin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni gizlilik özelliği ortaya çıktı. WhatsApp'ta kullanıcıların profil resminin ekran görüntüsünü almaya çalışanlar artık engellenecek.
whatsapp profil resmi ekran görüntüsü alma engelleme Tam Boyutta Gör
WhatsApp, kullanıcı gizliliğini artıran yeni bir özelliği test ediyor. Uygulama, profil resimlerinin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek. WhatsApp, doğrudan ekran görüntüsü alma işlevini devre dışı bırakarak yetkisiz paylaşımı engelleyi amaçlıyor.

WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştiren ve gizliliği artıran yeni özellikleri sunmaya devam ediyor. WhatsApp’ta artık profil fotoğraflarının ekran görüntüsü alınamayacak.

Şu anda bu özellik WhatsApp beta programına katılan Android kullanıcılarına açık ve 2.24.4.25 sürümünde mevcut. WABetaInfo’nun paylaştığı ekran görüntüsüne göre, kullanıcılar, bir kişinin profil resminin ekran görüntüsünü almaya çalışırken uygulama tarafından engellendiklerini belirten bir uyarı mesajıyla karşılaşacak. Tabii ki WhatsApp bunu tamamen engelleyemez; başka bir telefonla veya kamerayla çekerek profil resmi elde edilebilir.

WhatsApp, profil fotoğraflarını korumak için başka önlemler de sunuyor. Profil resimleri bir zamanlar kolayca indirilebiliyordu ancak bu özellik uzun süredir yok. Kullanıcılar ayrıca profil fotoğraflarını kime gösterebileceklerini belirleyebiliyor. Son görülme ve çevrimiçi durumları ile birlikte hakkında ve durum güncellemeleri bölümünü de belli kişilere açabiliyor.

Kaynakça https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-24-4-25-whats-new/ https://timesofindia.indiatimes.com/gadgets-news/whatsapp-to-soon-block-screenshots-of-profile-photos-heres-what-it-means-for-users/articleshow/107849153.cms Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
9093 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim