Anlık Bildirim

Aselsan, ULAK'ı satın aldı

Aselsan, yerli baz istasyonu üretiminde işbirliği sağladığı ULAK Haberleşme A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 51'ini satın aldı ve projedeki yetkisini daha da arttırdı.

Aselsan, ULAK'ı satın aldı Tam Boyutta Gör

Aselsan, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama ile ULAK’ın hisselerinin yüzde 51’ini satın almak için sözleşme imzaladığını duyurdu.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada satın alma tutarı ile ilgili bilgilere yer verilmedi. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada:

‘’Yüzde 100’ü SSTEK Savunma Teknolojileri A.Ş.’ye ait olan ULAK Haberleşme A.Ş.’nin %51’lik kısmının ASELSAN A.Ş. tarafından devralınmasına yönelik pay devri sözleşmesi imzalanmış olup; gerekli yasal izin süreçlerinin tamamlanmasını müteakip ilgili şablonda ayrıca açıklama yapılacaktır. ULAK Haberleşme A.Ş., mobil haberleşme sistemleri ve geniş bant haberleşme cihazlarının araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik alanında faaliyet göstermektedir.’’ ifadelerine yer verildi.

Aselsan, yerli baz istasyonunun geliştirilmesinde daha fazla söz sahibi

*Sahadaki ULAK baz istasyonları (Ağustos '18)

Aselsan, yerli baz istasyonu ULAK’ın üretiminde Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve ULAK Haberleşme A.Ş ile beraber çalışıyor. Bu satın alım ile birlikte Aselsan, ULAK Haberleşme A.Ş’nin yüzde 51’ini bünyesine kattı ve ana yüklenicisi olduğu baz istasyonu projesindeki yetkisini arttırdı.

Evrensel Projesi Faz-1 kapsamında 489 ULAK baz istasyonunun teslimatı tamamlandı. Aktif kullanıma geçen baz istasyonu sayısı ise 350’yi aştı. Evrensel Projesi Faz-2 aşamasının da tamamlanmasının ardından yeni Ar-Ge çalışmaları yürütülecek ve 5G teknolojisine sahip yeni ULAK modelinin üretilmesi için altyapı oluşturulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim