Anlık Bildirim

Astronot'un çektiği fotoğraflar California yangınının boyutunu ortaya koydu

Alman astronot Alexander Gerst, Californiya eyaleti tarihinin en büyük yangınını uzaydan fotoğrafladı. Gerst'in paylaştığı kareler felaketinin boyutunu gözler önüne seriyor.
ABD'nin California eyaletinde meydana gelen orman yangını, alevlerin henüz kontrol altına alınmaması nedeniyle tarihin en büyük felaketlerinden birine dönüşmüş durumda. Binlerde ev ve iş yerini kullanılamaz hale getiren yangınları söndürmek için 14 binin üstünde itfaiyeci aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Şimdiye kadar yaklaşık 148 kilometrekareden fazla ormanlık alanın yanmasına neden olan yangınlarda 7 kişi hayatını kaybetti. Tam 16 gündür bir türlü söndürülemeyen alevlerin Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkisini arttırdığı belirtiliyor.

Astronot Alexander Gerst dehşeti gözler önüne serdi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli astronot Alexander Gerst, Californiya eyaleti tarihinin en büyük yangınını uzaydan görüntüleyerek felaketin boyutunu farklı bir açıdan gözler önüne serdi. Alman astronot Dünya yörüngesinden çekilen fotoğraf karelerini Twitter hesabı aracılığı ile yayınladı.
ABD Başkanı Donald Trump, yangınların büyümesinden eyalet yetkililerini ve itfaiyecileri sorumlu tuttu. Eyalet yetkililerinin kötü çevre politikaları uyguladığını iddia eden Trump itfaiyecileri ise suyu gerektiği gibi kullanmama ile itham etti. Eyalet yetkilileri ve yangın söndürme uzmanları ise yangınları söndürmek için yeterli suyun bulunduğunu ve şiddetli yangınlara iklim değişikliğinin neden olduğunu belirttiler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim