Anlık Bildirim

Japon öğrenciler Hiroşima'ya atılan atom bombasını sanal gerçeklikle yeniden canlandırdı

Japon lise öğrencileri Hiroşima katliamının 73. yıldönümünde şehre atom bombası atılmadan önce ve sonrasını deneyimleme imkanı sunan beş dakikalık bir sanal gerçeklik deneyimi oluşturdu.
Sanal gerçeklik (VR) eğlence amaçlı kullanıldığı kadar eğitim amaçlı da kullanılabilir. Japonya'da lise öğrencilerinin Hiroşima'nın bombalanması sırasında oluşan manzara ve sesleri yeniden canlandırmak için oluşturdukları 5 dakikalık sanal gerçeklik deneyimi buna iyi bir örnek teşkil ediyor.
Artık hiç kimsenin Hiroşima'da yaşananların tekrarlanmasını istemediğini söylesek yanılmış olmayız. Ayrıca bugünün silahları göz önüne alındığında, serpintinin çok daha kötü olacağı bir gerçek. Bu sanal gerçeklik deneyiminin amacı ise insanlara 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'da olsalardı neler yaşayacaklarını hissettirebilmek. Böylelikle benzer olayların bir daha yaşanmaması adına farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

VR deneyimi atom bombasının dehşetini yaşatıyor

ABD'nin bundan tam 73 yıl önce düzenlediği atom bombası saldırısını yeninden canlandıran VR deneyimi eski fotoğraflar, kartpostallar ve hayatta kalanlarla yapılan ropörtajlar incelenerek oluşturuldu. Projede çalışan öğrencilerden biri olan Mei Okada "Konuşma olmadan bile, görüntüleri gördükten sonra yaşananları anlıyorsunuz. Bu kesinlikle, sanal gerçeklik deneyiminin meziyetlerinden bir tanesi" dedi.
18 Yaşındaki Yuhi Nakagawa ise "Atom bombası düşmeden önce ve sonrasındaki binaları oluştururken yok olan binaların birçok fotoğraflarını gördüm. Gerçekten de atom bombasının ne kadar korkunç  olabileceğini hissettim. Bu manzarayı oluştururken bunu başkalarıyla paylaşmanın gerçekten önemli olduğunu düşündüm” ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9188 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vr, sanal gerçeklik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim