Anlık Bildirim

Asus, Radeon HD 7970 ROG Matrix modelini detaylandırdı

Computex 2012'de sergilenen donanımlar arka arkaya resmi tanıtım sahnesine çıkmayı sürdürüyor. Önde gelen donanım üreticilerinden Asus, AMD'nin Radeon HD 7970 modeli için şimdiye kadar hazırlamış olduğu en kaslı modeli olan Matrix versiyonunu lanse etti. Republic of Gamers serisi altında hazırlanan ve donanım tutkunlarını hedef alan yeni model, üzerinde barındırdığı özellikler sayesinde hız aşırtma konusunda da iddialı bir profil çiziyor.
AMD'nin 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği DirectX 11.1 destekli Tahiti XT grafik yongasından güç alan ekran kartı, çok katmanlı yapı mimarisi üzerinde şekilleniyor. Yüksek kaliteli komponentlerle güçlendirilmiş baskılı devre kartı üzerinde 20 fazlı DIGI+VRM tasarımı ile güçlendirilen karta iki adet 8pin PCIe güç konnektörü eşlik ediyor ve PCIe slotu üzerinden gelen beslemeyi de dikkate alırsak, kart yük altında 300 Watt'ın üzerinde güç tüketiyor. 
DirectCU II soğutucusu ile desteklenen Asus Radeon HD 7970 ROG Matrix modelinde, çift fanla örtülen soğutucuda birbirine dört adet bakır ısı borusu ile bağlanmış iki adet yaprak bloğunun kullanıldığını ayrıca baskılı devre kartı ile yaprak blokları arasında dayanıklılığı arttırıcı özel bir katmana daha yer verildiğini görüyoruz. Republic of Gamers serisi altında sunulacak olan kart aynı zamanda bu seriye özgü önemli Asus teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.
Asus Radeon HD 7970 ROG Matrix modeli için üzerinde durulması gereken ilk teknoloji, VGA Hotwire özelliği. Asus'un yine ROG serisi altında sunduğu üst seviye anakartlarda, bu konnektörü kullanarak ekran kartının voltaj seviyesini sistem üzerinden kontrol edilebiliyor. Grafik işlem biriminin gerçek zamanlı kullanımını gösteren LED göstergeler, yük durumuna göre farklı renkte aydınlanan Matrix logosu ve donanımsal hız aşırtma yapabilmesine olanak tanıyan baskılı devreye entegre fiziksel butonlar da kartın diğer özellikleri arasında. 
Asus'un yüksek performans ve hız aşırtma odaklı Radeon HD 7970 ROG Matrix modeli, çoklu monitör yetenekleriyle de dikkat çekiyor. Dördü DisplayPort ikisi de DVI olmak üzere toplamda 6 adet görüntü çıkışına sahip olan ekran kartı, çoklu monitör teknolojisi Eyefinity ile de uyumlu. Daha fazla performans isteyenler için Crossfire desteği de sunan Asus Radeon HD 7970 ROG Matrix'in yakında çıkması beklenirken, fiyatı ise açıklanmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim