Anlık Bildirim

Asus, Radeon HD 7970 ROG Matrix modelini kullanıma sunuyor

Asus ilk defa Computex 2012 Fuarı'nda sergilediği özel tasarımlı Radeon HD 7970 ROG Matrix modelini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Resmi olarak doğrulanmamakla birlikte AMD'nin, Radeon HD 7970GHz Edition modeli için geliştirdiği Tahiti XT2 grafik yongasını kullandığı ifade edilen ekran kartı, Tayvanlı şirketin tek grafik işlemcili ekran kartı arenası için hazırladığı en yüksek performanslı AMD çözümü olarak gösterilebilir. Yakın gelecekte raflardaki yerini alması beklenen kart, tasarımsal özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
Temel özelliklerini hatırlamak gerekirse, 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 2048 paralel işlem birimine sahip olan Asus Radeon HD 7970 ROG Matrix, üzerinde yer alan çift fanlı özel Matrix soğutucusu ile yüksek soğutma performansı ve buna paralel olarak geliştirilmiş hız aşırtma başarımı sunuyor. Yüksek kaliteli komponentlerin kullanıldığı ekran kartı aynı zamanda kritik öneme sahip tüm bileşenlerin etkili soğutulacağı dizayn özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Serinin daha önceki modellerinden aşina olduğumuz, yük durumuna göre farklı renk alan Matrix logosunun yerini koruduğu ekran kartı, daha yüksek performans hedefindeki kullanıcılar için Crossfire teknolojisi ile çoklu ekran kartı kurulumuna da olanak tanıyor.
Genel olarak oldukça kaslıl bir görünüme sahip olan kart ile birlikte Asus, kullanıcılara ince ayar ve performans artışı yapmalarını sağlayacak hız aşırtma yazılımı da sağlıyor. AMD Graphics NextCore mimari tasarımının tüm yeniliklerini bünyesinde taşıyan ekran kartı, DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 gibi teknolojilere destek sunuyor. Gelişmiştirilmiş video motoru sayesinde Blu-Ray 3D de dahil olmak üzere yaygın formatlarının tamamı için GPU tabanlı donanımsal hızlandırma yapabilen kart üzerinde profesyonel kullanıcılar için fan hızını %100'e getiren bir tuş ile birlikte frekans arttırma ve azaltıma butonlarına da yer veriliyor. İhtiyaç duyduğu gücü karşılayabilmek için iki adet 8pin PCIe güç konnektörü ile desteklenen Asus Radeon HD 7970 ROG Matrix'in yakın gelecekte raflara düşmesi beklenirken, fiyatı ise henüz açıklanmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim