Anlık Bildirim

Son dönemde özellikle anakart ve ekran kartı üreticilerinin dikkatini çeken çok önemli bir konu var: Sanal madencilik. Sanal para birimlerinin 4500$ sınırına dayanması adeta çağımızda yeni bir Altına Hücum döneminin başlamasına neden oldu. Bileşen üreticileri de bu ilgiyi kaçırmak istemiyor.

Rekor ekran kartı desteği

Sanal madencilik için ekran kartlarının performansı yanında anakartların tasarımı da önem kazanıyor. Madencilerin aynı anda fazla sayıda ekran kartı kullanmasına imkan tanıyan anakart tasarımları revaçta. Üreticiler sayı bakımından rekor kırıyorlar.

 

Asus’tan dijital madenciler için 19 ekran kartı destekli çılgın anakart Tam Boyutta Gör

Bir süre önce 12 ekran kartına destek veren ilk anakartını tanıtan Asus bu kez sayıyı 19 ekran kartına çıkarıyor. ASUS B250 Mining Expert adındaki anakart madenciler için büyük bir heyecan uyandıracaktır. Intel’in Skylake ve Kaby Lake işlemcilerine destek veren anakarta çift kanal modunda 32GB’a kadar DDR4 RAM bellek takılabiliyor.

Anakart üzerinde bir tane tam boyutlu PCIe 3.0 x16 slotu ve 18 adet PCIe 3.0 x1 slotu yer alıyor. Kısa devre riskini en aza indirmek için slotların arasına belirli bir mesafe konulmuş. 3 adet 24-pinli ATX güç bağlantısına sahip olan anakart daha yüksek PCIe bant genişliği için Intel B250 çipsetini tercih ediyor.

Henüz yazılım ile tek bir markanın 19 ekran kartına destek verilmiyor. Bu bakımdan Asus 8 adet Nvidia ve 8 adet AMD ekran kartının çok iyi bir dizilim olacağını belirtiyor. Bunun yanında 8 adet Nvidia GP106 ekran kartı ve yazılım desteği ile 11 adede kadar AMD ekran kartı da kullanılabiliyor. Henüz anakartın fiyatı açıklanmadı ancak 12 ekran kartlı versiyonu 130$ civarındaydı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7864 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, asus b250 mining expert ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim