Anlık Bildirim

Asus'un GeForce GTX 660 Ti DirectCU II TOP Edition ekran kartı ortaya çıktı

Resmi lansmanı 16 Ağustos'ta yapılacak GeForce GTX 660 Ti için özel tasarımlı modeli gün ışığına çıkan üreticilerden biri de Asus oldu. Şirketin GeForce GTX 660Ti DirectCU II TOP isimli yeni ekran kartı, soğutucu tasarımı başta olmak üzere yüksek kaliteli komponentleri ve fabrika çıkışı arttırılmış olarak gelen çalışma frekansları ile referans modelden ayrılmayı başarıyor.
Genel olarak bakıldığında Asus'un yeni kartı, satılmakta olan GeForce GTX 670 DirectCU II ile tasarım anlamında büyük benzerlikler taşırken, farklı olarak GeForce GTX 660 Ti tabanlı modelde arka plakaya yer verilmediğini ve kırpılmış özelliklere sahip GK104-300-KD-A2 grafik yongasının kullanıldığını söyleyebiliriz. 192-bit bellek veri yolu desteği ve 2GB GDDR5 bellek kapasitesi ile gelen Kepler tabanlı ekran kartının grafik işlem birimi standart olarak 1059MHz boost devreye girdiğinde ise 1137MHz'de görev yapıyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde Asus yeni modeli, Nvidia'nın referans kartına göre %16 daha hızlı çalışıyor. Bellek tarafında ise herhangi bir değişikliğe gidilmemiş zira bellek hızı 6008MHz olarak belirlenmiş.
Çift fanlı yapısı ve bakır ısı boruları ile Nvidia'nın referans soğutucu tasarımına göre daha yüksek performans sunan DirectCU II için Asus, GeForce GTX 660 Ti modelinin, referans karttan %20 daha serin görev yaptığını ifade ediyor. Daha yüksek performans isteyeneler için SLI teknolojisi ile Multi-GPU kurulumuna olanak tanıyan kart, farklı video formatları için PureVideo HD teknolojisi ile donanımsal hızlandırma desteği de sunuyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörlerini kullanan kartın fiyatı ise 359 Avro.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4654 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, geforce
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim