Anlık Bildirim

Avrupalıların dörtte biri, ülkeleri politikacılar yerine yapay zekalı robotların yönetmesini istiyor

Yapılan yeni bir araştırma, her dört Avrupalıdan birinin, ülkelerini yönetmesi için bir yapay zekalı robota, politikacılardan daha fazla güvendiklerini ortaya koydu.
Katılımcılara yapay zekanın ülkelerinin yönetilmesi hakkında önemli kararlar vermelerini isteyip istemedikleri soruldu. Araştırmaya katılan ülkeler arasında Hollanda, yüzde 43'lük bir katılımla yapay zekalı bir başbakana sıcak bakan ilk ülke oldu. İngiltere'de ise bu soruya yüzde 31 oranında evet cevabı verildi.

Yarardan çok zarar verebilir

Otomasyon ve teknolojik değişimin hızı konusunda Avrupa'da kaygı uyandıran şaşırtıcı araştırma, İspanya'nın IE Üniversitesinde Değişim Yönetimi Merkezi tarafından yapıldı. Araştırmacılar, iklim değişikliğinin yanı sıra yeni teknolojilerin yönetiminin, AB'nin şu anda karşılaştığı en büyük zorluk olduğu sonucuna vardılar.
Ocak 2019'da yapılan ankete katılanların yüzde yetmişi şu ifadeyle hemfikir: "Uygun şekilde kontrol edilmezse, yeni teknolojiler önümüzdeki on yılda topluma yarardan fazla zarar verecek." Yapılan araştırmada İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa, İrlanda, İtalya ve Hollanda'dan 1.600 katılımcının yer aldığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3772 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
araştırma, başbakan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim