Anlık Bildirim

Bilim kurgu temalı shooter oyunu Star Horizon'u denedik

Bilim kurgu temalı shooter oyunu Star Horizon'u denedik
Bağımsız bir oyun stüdyosu olan Tabasco Interactive tarafından geliştirilen "Star Horizon" adlı mobil oyunu sizler için denedik.

Bilim kurgu temalı bir shooter oyunu olan Star Horizon'da John adlı bir savaş pilotunun hikayesine ortak oluyoruz. Hikayenin derin bir anlatıya sahip olmasa da, başarılı bir sunumla karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Bu başarının temelinde ise, John ve geminin yapay zekası arasında geçen diyaloglar yatıyor. Hikayenin ilerleyişinde az da olsa söz sahibi olmamızı sağlayan seçimleri de unutmamak lazım.

Star Horizon, ilk bakışta geniş bir oyun alanı sunuyor gibi görünse de ray üzerinde ilerleyen bir savaş gemisinin kontrollerini ellerimize bırakıyor. Bu ilerleyiş sadece dört yöne hareket ederek düşmanlarımızı yok etmemize imkan veriyor. Ancak, hikaye sunumuyla renklenen ilerleyiş oyunu benzerlerinin aksine sıkıcı bir hal almaktan uzaklaştırıyor.

Unity grafik motoruyla geliştirilen Star Horizon'un görselleri başarılı bir duruş sergiliyor. Detaya indiğimizde görsellerin yetersiz kaldığını görüyoruz. Ancak, oyunun hızlı oynanışı detaylardaki bu yetersizliği görmezden gelmemize neden oluyor. Uzayda geçen çoğu oyunun en büyük eksiği olan sonsuzluk hissini ise, Star Horizon'da da hissedemiyoruz.

Star Horizon'un müzikleri ve ses efektleri tatmin edici bir deneyim sunuyor. Seslendirmeler ise, ortalamanın üzerinde bir performans sergilese de kimi zaman ruhsuz bir hal alabiliyor. Biz de keşke seslendirmeler üzerinde biraz daha çalışılsaydı demeden geçemiyoruz.

Ara sahneler dışında sürekli çatışma içinde olduğumuz oyunun kontrolleri aksiyonun hızına yetişebilmemiz için hazırlanmış. Tek dokunuşla yönlendirebildiğimiz gemimizin silahlarını ateşlemek için sanal tuşları kullanıyoruz. Ayrıca, solak oyuncular için de bir kontrol şeması bulunan oyunda kontrolcü desteği de yer alıyor.

Star Horizon'da kazandığınız başarılar sayesinde, silahlarınızı yükseltebiliyor ve yeni bir gemi alabiliyoruz. Ancak, bu seçeneklerin oldukça sınırlı olması oyunun eksilerinden biri.

Aksiyon dolu bilim kurgu oyunlarından hoşlanan mobil oyunculara önerebileceğimiz yapıma aşağıdaki Appstore bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu arada oyunun Android sürümünün de yolda olduğunu belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim