Anlık Bildirim

Bir haftada yüzde 200 değerlenen coin: IOTA

Sanal para birimlerinin önlenemez yükselişi devam ediyor. Geçtiğimiz ay 0.33 dolar seviyesinde olan IOTA bugün 3.24 dolara kadar yükselmeyi başardı. İşte IOTA hakkında bilmeniz gerekenler:

Bir haftada yüzde 200 değerlenen coin: IOTA Tam Boyutta Gör

Bitcoin ve türevi kripto para birimlerinin yükselişi sürüyor. Her ne kadar kripto bara birimi deyince akla ilk gelen Bitcoin olsa da Ethereum, Dash, Litecoin ve Moreno gibi popülerlik kazanmış altcoinler de bulunuyor. Bir haftada yüzde 212 değer kazanan IOTA isimli altcoin, tüm kripto para birimleri arasında market hacmiyle beşinci sıraya yükselerek dikkat çekmeyi başardı.

Bir adet IOTA, 7 gün önce 1.18 dolar değerindeyken 5 Aralık sabahı 3.24 dolara kadar yükseldi. Sonrasında küçük bir düşüş yaşadı ve şuanda 3.00 dolar yakınlarında seyrediyor. IOTA bundan tam bir ay önce 0.33 dolardı.

IOTA’da Blokzincir Teknolojisi ve Madencilik Yok

IOTA, diğer sanal para birimlerinin aksine blockchain teknolojisi yerine Tangle teknolojisini kullanıyor. Bunun önemli bir sebebi var. IOTA’nın kurucuları Internet of Things üzerine bir platform yaratmak istediği için gelecekte aşırı sayıda data kullanımına ve işlem hacmine sahip olacağını düşünerek Tangle teknolojisini tercih etti. IOTA’da herhangi bir işlem transfer ücreti bulunmazken, Bitcoin ile diğer kripto paralarda olan madencilik sistemi de bulunmuyor, bu sayede uzayan işlem süreleri ve madencilik için boşa harcanan enerji sorunları da çözüme kavuşuyor.

Bir haftada yüzde 200 değerlenen coin: IOTA Tam Boyutta Gör

IOTA şirketler arasındaki data kullanımı arttırmak üzerine yaptığı çalışmaların karşılığını aldı ve Microsoft, Fujitsu, Bosch, ve Deutsche Bank Telekom gibi şirketlerin dahil olduğu bir konsorsiyum ile veri ticareti platformu oluşturuldu. Bu haber sonrasında IOTA yükselişe geçti ve 3.00 doları aşmayı başardı.

Tangle Nedir?

Tangle, blok zinciri teknolojisinden farklı olarak birbirine zincirlerle bağlı olan bloklardan oluşmaz, bunun yerine Directed Acyclic Graph (Yönlendirilmiş Döngüsüz Çizge) teknolojisini kullanır. Tangle tıpkı Blockchain gibi eşler arası dağıtılmış defter işlevi görürken, işlemlerin gerçekleşmesi için madencilere ihtiyaç duymaz.


Tangle teknolojisinde ve IOTA’da madenciler yerine IOTA kullanıcıları yeni işlemlerin gerçekleşmesinde etkili olurlar. Bu da aslında Bitcoin‘in herhangi bir merkeze sahip olmama felsefesine rağmen işlemleri madencilerin inisiyatifine bırakma sorununa bir çözüm olarak ortaya çıkmıştır. Bu sayede her kullanıcı IOTA platformunda söz sahibi olur ve merkezsiz platform hayaline bir adım daha yaklaşılır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18013 kez okundu.
26 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iota, iota coin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim