Anlık Bildirim

Bir milyar monitör saldırıya açık

Bir grup araştırmacı tarafından yapılan denemelerde, monitör içerisindeki kontrol yazılımı ele geçirilebilmiş. Böylece casusluk ve manipülasyon mümkün hale gelmiş.
Günümüzde, temel manada bir bilgisayar sistemi barındıran her cihaz, siber saldırılara açık demektir. Bunun en son örneğini monitörlerde görüyoruz. 

Monitörler, harici kaynaktaki görüntüleri yansıtması ile bilinir. Bu kadar basit bir görevi varken, çok karmaşık saldırıların hedefi olabiliyor. Bir grup araştırmacı tarafından yapılan denemelerde, monitör içerisindeki kontrol yazılımı ele geçirilebilmiş. Böylece casusluk ve manipülasyon mümkün hale gelmiş. 

Senaryo


Özellikle zararlı yazılım barındıran sitelerin ziyaret edilmesi ile başlayan senaryo, kontrol yazılımını ele geçiren kodların gönderilmesi ile devam ediyor. Kod paketi, kontrolcü arayüzünü ele geçirdikten sonra kendini pasif duruma alıyor ve sahibinden gelecek emirleri bekliyor. 

Hacker, talimatlarını herhangi bir site veya video içerisine yerleştiriyor. Bu video esnasında yanıp sönen bir piksel, gerekli talimatları kodlara yüklemeye başlıyor. 

İşlem sonucunda hacker isterse kullanıcıyı gizlice takip etmeye başlıyor veya pikselleri manipüle ederek farklı bir görüntünün ekrana yansımasını sağlıyor. 


Monitörlere siber saldırı, özellikle belirli bir kontrolcü yazılımı içeren modellere yönelik olarak işe yarıyor. Bu yazılımın da yaklaşık olarak 1 milyar monitörde yer aldığı ifade ediliyor. Henüz bariz bir şekilde bu yöntemi kullanan hacker mevcut değil ancak çok dikkat edilmesi gereken bir konu olarak ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6950 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
monitor, monitor hacking ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim