Anlık Bildirim

HTC’de düşüş sürüyor

Son dönemde Vive sanal gerçeklik gözlüğü ve amiral gemi modeli akıllı telefonu belirli bir seviyenin üzerinde satış yapsa da, HTC halen gelirlerde düşüş yaşamaya devam ediyor.

Akıllı telefon pazarında bir türlü istediği çıkışı yakalayamayan HTC, gelirlerde de düşüş yaşamayı sürdürüyor. Son dönemde sanal gerçeklik sektörüne yaptığı yatırımlar etkisini göstermeye başladı ancak henüz kurtarıcı olmaktan çok uzak.

Yılın ikinci çeyreği itibariyle firmanın elde ettiği gelir 598 milyon dolar civarında. Önceki çeyreğe göre yüzde 27 artış yaşansa da, yıl bazında yüzde 42.7 civarında bir düşüş söz konusu. Özellikle HTC Vive satışlarının, gelirde büyük bir pay sahibi olmaya başladığı ifade ediliyor. Firmanın faaliyet zararı ise 133 milyon dolar seviyesinde. Son 5 çeyrek dönemdir HTC sürekli faaliyet zararı getiriyor.

Firmanın olumlu eleştiriler alan HTC 10 amiral gemi modelinin de başarılı satışlar yaptığı ifade ediliyor ancak net bir rakam verilmiyor. Faaliyet zararı düşünüldüğünde, henüz elde edilen kar marjının firmayı artıya geçirecek seviyelerde seyretmediğini görüyoruz.

Bununla birlikte HTC’nin sanal gerçeklik alanına yatırımları artarak devam ediyor. Daha iyi kaynak kullanımı adına HTC Vive Tech Corporation olarak yeni bir iştirak kuran firma, ayrıca ekosistemin gelişmesi için 100 milyon dolarlık da bir kaynak ayırdı.

HTC Vive 800$ civarındaki fiyatına rağmen tüketicilerden ilgi görüyor. İlk ayında 15 000 adet satan kaskın toplamda ne kadar bir rakama ulaştığı şimdilik bilinmiyor ancak işletmelerin de devreye girmesiyle, gelecek yıl içerisinde 100 bin seviyesinin geçilmesi bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7557 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, HTC Vive ve
2 etiket daha htc 10 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim