Anlık Bildirim

Bulmaca oyunu Mujo'yu denedik

Mobil platformlarda artık bir klasik haline gelen renk eşleme oyunları farklı oynanışlar sunamamaları halinde giderek sıradanlaşıyor ve benzer oyunlar arasında kaybolup gidiyor. Ancak Dots ve Adventure Express gibi oyunlar farklı tarzları ile kendilerini ispat etmeyi başarıyor. Bunlara son örnek Mujo. Renk eşleme türüne dahil olan Mujo, RPG ögelerini ve Yunan mitolojisini biraraya getirerek ortaya ilginç bir oyun çıkarmış. 

Oyunda 4 temel blok var bunların üzerinde özel simgeler mevcut. Kendine ait renkleri olan bu bloklarda kılıç simgesi olanı düşmanları öldürmek için kullanıyoruz. Diğer simgeler ise bize çeşitli güçler veren mitolojik tanrıları beslemeye yarıyor. 

Blokları eşleştirmek için mutlaka en az üç tanesinin birarada olması gerekiyor. Bunun haricinde kesinlikle blokların yerini değiştirme gibi hareketler yapılamıyor. Bu bakımdan diğer türlerden ayrılıyor. Blokların üzerine uzun basarsanız birarada olanlar tek bir tanesinin üzerine toplanıyor ve toplam sayı burada yazıyor. Tanrılardan gelen artırımlar ile çok yüksek sayılarda bloklar toplayabililyorsunuz. Blokların üzerine kısa basarsanız kılıç simgesi düşmana vuruyor veya diğer bloklar tanrılara sunuluyor. Eğer hareket imkanınız kalmazsa alt kısımdaki Up butonuna tıklayarak en alta yeni bir blok dizisi ekleyebiliyorsunuz. 

Oyunda tablonun üst kısmında öldürmemiz gerken düşmanlar var. Bunların kaç kılıç darbesi ile öeleceği belirtiliyor. Bu sayı kadar kılıç simgeli blokları eşleştirip fırlatmanız gerekiyor. Düşman ölürse seviye geçiliyor. Alt kısımda ise en fazla üç adet tanrınız bulunuyor. Uygun blokları eşleyerek tanrılara sunmanız seviye atlamalarını sağlıyor ve size sağladığı güçlendirmeler de artıyor. Tanrılar pasif güçlendirme yanında aktif güçlendirmeler barındırıyor. Genelde vuruş gücünüzü artıran pasif güçlendirme yanında bomba patlatma, blokların yerini değiştirme gibi aktif güçlendirmeler mevcut. 

Tanrıların aktif güçlendirmelerini kullanmak için şimşek edinmeniz gerekiyor. Bir nevi para birimi gibi olan bu şimşekler bölüm geçtikçe kazanılıyor veya para ile satın alınıyor. Sürekli kullanırsanız kısa sürede şimşekler bitebiliyor. Tanrıları yenerek envanterinize eklemeniz gerekiyor. Bazı tanrılar yüzlerce kılıç darbesi ile ölürken, bazıları belirli bir hamle sayısı içerisinde öldürülebiliyor. 

Oyunda zaman zaman eşlemeniz gereken sürpriz kutular da çıkıyor. Bunlar içerisinde şimşek ve çeşitli güçlendirmeler yer alıyor. Oyunun müzikleri de dikkati dağıtmayacak ve kullanıcıyı oyunda tutacak şekilde hazırlanmış. Zaman zaman promosyona giren oyun sadece iOS'ta mevcut ve fiyatı da 4.29TL. 


Bulmaca oyunu Mujo'yu denedik Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim