Anlık Bildirim

CarPlay uyumlu ilk Mazda, 2018 model Mazda6 oldu

Aradan geçen 4 sene sonunda Mazda nihayet Apple CarPlay desteği sunmaya başladı. İlk olarak ABD'de 2018 model Mazda6 araçlarının bilgi sistemleri bu desteği alacak.

Apple’ın otomobil bilgi sistemlerinde daha akıcı ve sade bir arayüz tecrübesi için geliştirdiği CarPlay, 2014 yılında bu yana 300’den fazla araçta yerini aldı. Mazda ise bugüne kadar sessiz kalmıştı. CarPlay desteği alacak ilk Mazda aracı belli oldu.

Mazda araçlarda CarPlay dönemi

Firma yaptığı duyuruda 2018 model Mazda6 modelinin ilk CarPlay desteği alacak aracı olduğunu bildirdi. Araç ayrıca Android Auto desteği de sunacak. Destek yaz aylarında bir yükseltme opsiyonu olarak sunulacak.

ABD başlayacak opsiyon 2018 model Mazda6 Touring ve üzeri versiyonlarda geçerli olacak. Hali hazırda bu versiyonları satın alan araç sahipleri için de bir güncelleme yayınlanacak.

İkinci olarak 2019 model Mazda CX-9 modeli Kanada’da CarPlay opsiyonunu alacak. Yine yaz aylarında olması beklenen opsiyon, sonrasında diğer tüm 2019 yılı modellere de entegre edilecek. Yine sonbaharda Mazda Connect sistemine bir aksesuar olarak eklenmesi planlanıyor.

Mevcut 2018 yılı diğer Mazda modelleri ve önceki araçlar CarPlay desteğine ne zaman kavuşacak net bir bilgi yok. İlk hazırlıklar şimdilik 2018 model Mazda6 ve 2019 modelleri içinmiş gibi görünüyor.

Mazda 2014 yılında CarPlay desteğini açıklamış ve çalışmalara başlamıştı. Firmanın planı Mazda Connect olan tüm Mazda araçlarına en küçük seviyede donanım eklemesi yaparak CarPlay desteğini sunmaktı. Şimdiye kadar bunu pek başarabilmiş değil.





 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim